Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmie Ericsson kan ha gjort sin sista hockeymatch.

Ericsson: "Klart att det känns tomt"

Halvminuten kvar, underläge med 0–5. Då klappar Jimmie Ericsson med klubban i isen och vill ha pucken.

- Jag tror väl inte att vi kan vinna i det läget, men man måste försöka visa att man vill, säger Skellefteås 38-årige krigare.

När "hesa Fredrik" ljuder och förkunnar att Växjö är svensk mästare är också pucken hos Jimmie Ericsson.

För sista gången?

Han har vunnit mycket. Två SM-guld och ett VM-guld, bland annat. Förra säsongen avslutade han skadad och kom inte tillbaka förrän halva den här SHL-säsongen var spelad.

Målet var att ta ytterligare ett SM-guld med sitt Skellefteå. Nu blev det inte så.

Förlust i fyra raka matcher och med målskillnaden 1–20 går inte precis att snacka bort. Växjö var ungefär lika överlägset som den ryske monsterbrottaren Alexander Karelin var en gång i tiden.

- Klart att det känns tomt. Men jag bryr mig inte om hur målskillnaden slutade, det enda jag bryr mig om är att vinna matcher och det lyckades vi inte med, säger Jimmie Ericsson.

- Växjö gör fler detaljer rätt och lyckas skapa målchanser av ingenting. Själva måste vi hänga fler puckar i power play än vi gjort.

Skellefteå kämpade in i det sista, trots sin underlägsenhet.

Växjö var lite kyligare, lite starkare och mycket mer effektiva. Men Skellefteå gjorde ändå ett försök och föll med värdighet.

- Jag har trott, njutit och haft förbannat skoj hela vägen, säger Jimmie Ericsson, som kanske har gjort sin sista ishockeymatch.

Fast riktigt säkert är det inte.

- Jag tar inga beslut än. Nu ska jag släppa den här torsken så fort som möjligt. Jag älskar hockey och har inte alls tänkt i de banorna, säger Skellefteåikonen.