Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Westermark gjorde en säsong i LSK men flyttar nu söderut igen. Bild: Håkan Fredriksson
Erik Westermark gjorde en säsong i LSK men flyttar nu söderut igen. Bild: Håkan Fredriksson

Erik Westermark lämnar Ljungskile för Utsikten

Erik Westermark följer inte med Ljungskile SK upp i superettan. Mittfältaren har kritat på för division 1-klubben Utsikten.

Avtalet med den hårdsatsande Göteborgsklubben sträcker sig över de två kommande säsongerna, skriver Utsikten på sin hemsida.

– Det kul att komma till en förening som satsar på att gå upp i superettan. Det märks från alla i Utsikten att det är ett år som ligger framför oss där vi skall uppåt, säger Westermark i en kommentar.

Övergången gör att Westermark återvänder till den klubb där han så sent som 2016 gjorde avtryck som både mittback och central mittfältare under en säsong där Utsikten slutade på fjärde plats i Söderettan.

– Det här känns jättebra. Vi har sedan Erik lämnade haft en förhoppning om att en dag locka tillbaka honom. Det är en duktig passningsspelare och en kraft på mitten som även alltid lägger ner en maximal arbetsinsats på träning och på match. Erik gör sina lagkamrater bättre och har en personlighet vi vill bygga laget runt, säger sportchefen Ingemar Lundin.

Westermark noterades för 23 matcher i LSK den gångna säsongen, varav 15 start. Totalt blev det tre fullträffar under mittfältarens hittills enda säsong i Ljungskiles tröja.

Mittfältaren går därmed i motsatt riktning jämfört med Joakim Olausson, Adam Rosén och Albin Skoglund som alla bytt Utsikten mot LSK kommande säsong.