Bethany England (vänster) och Magdalena Eriksson (höger) gjorde var sitt mål när Chelsea spelade 3–3 borta mot Manchester City. Bild: John Walton

Eriksson besviken målskytt i målrikt toppmöte

Målfest, straffräddning – och en svensk målskytt. Seriefinalen mellan Manchester City och Chelsea hade allt – utom en vinnare.
– Jag är besviken, säger Magdalena Eriksson efter 3–3-mötet i Women's Super League.

Det var svängigt värre när serieledande Manchester City tog emot Magdalena Erikssons och Jonna Anderssons Chelsea i ett upphaussat toppmöte i den engelska ligafotbollen.

Gästerna från London kom tillbaka från underläge två gånger om efter att deras svenska lagkapten ordnat 2–2 i den andra halvleken. I den 68:e minuten dröjde Magdalena Eriksson sig kvar i straffområdet efter en hörna, varpå 26-åringen med en språngnick tryckte in kvitteringen på det efterföljande inlägget, efter nicktouch från lagkamraten Bethany England.

Målskytt och straffsumpare

Bara två minuter senare fick Manchester City chansen att ta ledningen för tredje gången – men då fick Georgia Stanway, som tidigare i matchen gjort 2–1 för hemmalaget, se sin straffspark räddas av Chelseas tyska målvakt Ann-Katrin Berger.

I en minst sagt händelserik matchutveckling var det i stället bortalaget som gick upp i ledning kort därpå. Detta när Bethany England avlossat sin högerslägga från distans och skickat bollen in i det vänstra krysset.

Men till Chelseas stora besvikelse blev fullträffen inte matchavgörande.

I den 76:e minuten small det igen när Manchester Citys Lauren Hemp löpte i djupled, petade bollen i nät och därmed utjämnade till 3–3.

"Ett fantastiskt lag"

Magdalena Eriksson var sedan nära att nicka in sitt andra mål för dagen och avgöra matchen efter en hörna – men fick se bollen gå utanför.

– Vilket lag som helst kunde ha vunnit. Det var verkligen jämnt. Vi är inte glada över att släppa in tre mål, men det var en tajt match, säger Eriksson till BT Sports efter matchen, enligt BBC.