Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måns Paulsson och Philip Wallén är tillbaka i Kropps efter skador. Bild: Christer Lindgren
Måns Paulsson och Philip Wallén är tillbaka i Kropps efter skador. Bild: Christer Lindgren

Ett friskare Kropps jagar tredje raka segern

Skador och sjukdomar har lagt krokben för Kropps under serieinledningen. Nu är frånvarolistan kortare än på mycket länge. Det får Uddevallalaget att hoppas på ännu en seger i lördagens direktsända hemmamatch.

Senast laget nådde en svit på tre segrar i följd var för ett år sedan då Country, HP Skövde och Farmen besegrades i tre raka hemmamatcher.

I förra omgången bjöd Kropps på en riktig målfest med bortaseger 42–27 – totalt alltså mer än ett mål i minuten och nio olika målskyttar för Uddevallalaget. Positivt framåt, men bakåt läckte det lite för mycket för tränaren Gunnar Blombäcks smak, i alla fall inledningsvis.

– Vi släppte till alldeles för mycket i den första halvleken. Vi var glesa och passiva och det blev ingen ordning förrän efter paus. Då fick vi bland annat kontringsspelet att fungera liksom försvaret och då blev det också enklare för vår målvakt.

– Tills slut var det inget snack om saken och det är ett bevis för att vi måste vara effektiva, tajta och aggressiva från start, vilket lag det än gäller.

"Inte redo för 60 minuter"

På fredagen fanns bara lagkaptenen Simon Tydén Busck, borta resten av säsongen, och William Andersson på skadelistan.

– Både Måns Paulsson och Philip Wallén är tillbaka, men de är inte helt redo för 60 minuter ännu.

Den allt friskare truppen för med sig fler spelare att tillgå, men också högre kvalitet och intensitet på såväl träningarna som i matcher.

– Vi har ju både nya och unga spelare som börjar att hitta rätt och att vi nu kan spela ihop oss. Det tar en stund att lära känna varandra, men nu börjar det forma sig. Nu behöver vi få en högre lägstanivå, säger han.

Backa, som på sin sjätteplats skuggar Kropps, slog nyligen tabelltrean Warta.

– Det är som jag sagt från början, alla slår alla i den här serien, säger Gunnar Blombäck som såg Backas seger mot Warta.

– De har ett rätt tungt försvar och ett jämnt kollektiv utan särskilda stjärnor, men vi behöver spela med ett bra försvar och ett högt tempo utan att för den skull dra på oss tekniska fel och göra dåliga val.

Här kan du se matchen