Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mikaela Shiffrin jublar efter att ha tagit OS-guld i damernas storslalom.

Ett guld klart för Shiffrin

Ett guld är klart. Men Mikaela Shiffrin har fler i sikte. Till att börja med i fredagens slalom.

Mikaela Shiffrin satte sig ner i snön i målfållan, med tårarna rinnande.

Till skillnad från slalomen, en gren som hon känner sig oerhört bekväm i, är det lite hatkärlek över förhållandet till storslalom. Det är ett OS-guld som smäller högt.

- Det är inget nytt att jag kämpar lite i storslalom. Det har alltid varit en gren där jag måste jobba mer, säger 22-åringen.

Inte fem

Shiffrin slog igenom som slalomåkare för fem år sedan. Men den amerikanska supertalangen har redan från början varit öppen med att hon vill mer än så. Storslalomen är ett steg på vägen, den här säsongen har hon dessutom börjat lägga till fartgrenarna på allvar.

Redan när hon tog OS-guldet i slalom i Sotji för fyra år sedan bestämde sig Mikaela Shiffrin för att hon skulle vara ännu bättre i nästa OS. Men fem guld, som hon spontant önskade sig då, ser ut att bli en omöjlig målsättning även om allt talar för att hon tar hand om även fredagens OS-guld i slalom.

Vädret har stökat till det alpina programmet och redan på lördag är det dags för nästa gren, super-G:n.

- Jag har inte fattat några stora beslut än, men jag tror inte att jag kommer att köra super-G:n, säger Shiffrin.

- Jag behöver den dagen för lite vila före störtloppsträningarna och störtloppet och kombinationen.

Ännu farligare

Frida Hansdotter konstaterade efter storslalomen att Mikaela Shiffrin nu kan köra avslappnat och blir ännu farligare i slalomen. Shiffrin tycks tänka i samma banor.

- Det är aldrig lätt. Men, visst. Det är skönt att veta att vad jag än gör efter i dag kommer jag att åka härifrån det här OS:et med något, säger amerikanskan.

- Jag visste att jag skulle kunna få med mig något från flera discipliner. Men det hade lika gärna kunna bli inget. Nu kan jag åka utan press.