"Ett kvitto på att vi har fått en bra start"

Torsdagen är sista gruppspelsdagen i handbolls-VM. Det innebar konsekvenser för domarduon Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik från Uddevalla.

ANNONS
|

Efter lyckade insatser i grupp A som avgjorts i Berlin fick duon på onsdagskvällen besked om att packa väskorna.

– Vi och de danska domarna stod upp tidigt i morse och tog tåget, och nu är vi på plats i München. I kväll 18.00 har vi match i grupp B mellan Island och Makedonien, berättar Mattias Wetterwik för Bohusläningen.

Där finns alla förutsättningar för en tuff kamp. Island går vidare vid oavgjort eller seger mot Makedonien som å sin sida går vidare om de slår Island. I båda fallen går lagen vidare som trea med noll poäng till mellanrundan dit gruppettan Kroatien och Spanien redan tagit sig.

ANNONS

De båda ser fram emot uppgiften trots att det är ont om tid för förberedelser.

– Sedan vi fick reda på det har vi inlett våra matchförberedelser. Vi har kollat in tidigare gruppspelsmatcher med lagen och varit med på morgonmötet här i München där domare och delegater gick igenom gårdagens matcher, Vi har därför hunnit att se lite detaljer i lagens spel som är bra att ha med sig in i kvällens match.

De tar förflyttningen som ett gott betyg.

– Vi är väldigt glada. Det är ett kvitto på att vi har fått en bra start i mästerskapet, men det är nu det krävs en prestation av väldigt hög nivå – och vi är beredda, säger Wetterwik.

---

Paret gjorde en stabil insats i den jämna matchen som slutade med 24–22-seger för Island som därmed är klar för fortsatt spel.

ANNONS