Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
VINNARE. Frida Kinhult från Skaftö tog hem sin första internationella seger vid Spanish International Ladies Amateur Championship.

Ett resultat som Frida Kinhult längtat efter

– Sjukt coolt, tycke unga Skaftögolfaren om helgens historiska prestation.

Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb, segrade nämligen i Spanish International Ladies Amateur Championship som spelades på Sherry Golf Jerez. Efter att ha slutat femma i det inledande slagspelskvalet gick Frida Kinhult segrande ur matchspelet dit 32 spelare kvalificerade sig.

Finalen mellan Kinhult och italienska Alessia Nobilio var jämn och välspelad men svenskan var starkast. Det var lika eller ett upp till någon av spelarna hela vägen och efter 18 hål var de lika. Frida avgjorde med birdie på det första särspelshålet efter att ha satt upp inspelet till drygt en meter från hålet.

– Sjukt coolt att vinna min första internationella tävling. Det har varit nära några gånger tidigare så det var roligt att det nu räckte hela vägen. Också roligt att träningen sedan Portugisiska öppna i slutet av januari har gett resultat, säger Frida Kinhult efter att ha lyft segerpokalen.

– Jag har jobbat hårt sista månaden och medvetet ökat den tid jag lagt på närspel och då framför allt chippning. Det har funkat riktigt bra, jag har varit trygg i närspelet och vågat slå de slag jag tränat på. Tack vare det blir det också en annan lugnare mental anspänning som gjort att allt flutit på hela tävlingen. Mest nervöst var att hålla tacktal på engelska men jag löste det också, säger Frida Kinhult.

Segern gjorde att Kinhult spelade till sig värdefulla poäng i jakten på en plats i Europas lag i PING Junior Solheim Cup. Efter två av nio kvaltävlingar ligger hon på andra plats efter Letizia Bagnoli från Italien.

– Det känns bra att ligga med i toppen av rankingen till PING Junior Solheim Cup redan i början av året. Vi har bara spelat två tävlingar än så länge och det är många poäng att spela om, så inget är klart. Förra gången för två år sedan missade jag med väldigt liten marginal att komma med i laget så jag vill gärna spela i år, säger Frida Kinhult.

Det blev även svensk seger i lagtävlingen Nations Cup som avgjordes under det inledande slagspelskvalet. I det segrande svenska laget spelade utöver Frida Kinhult även Amanda Linnér från Hills Golfklubb och Linn Grant från Rya Golfklubb.