Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Inget lag fick in bollen i mål i Borås när Elfsborg och AIK spelade 0–0.

​Ett vasst skott räckte inte för AIK

Det dröjde till 89:e minuten. Då hade Kristoffer Olsson AIK:s enda vassa skott på mål mot Elfsborg.

I de föregående elva allsvenska mötena mellan de gulsvarta klubbarna har inget av lagen lyckats hålla nollan. I höstas, exempelvis, vann AIK med 5–2.

Nu bröt både Elfsborg och AIK målsviten i en typisk 0–0-match.

- På förhand trodde jag inte det. Jag trodde mer på öppna spjäll och att det i så fall skulle bli 3–3 eller så, säger 22-årige Kristoffer Olsson.

Han har tagit en allt större och offensivare roll på AIK:s mittfält och behandlar bollen med självförtroende.

- Det beror mycket på kontinuitet och speltid och förtroendet från Rikard (Norling). Jag är i en ålder där jag utvecklas. Jag känner spelglädje, och när det är kul att spela fotboll är det lättare att prestera.

Men det fanns inte så mycket kul att se i kvällssolen på Borås Arena – i alla fall inte för den som önskar sig mål, eller åtminstone ett antal heta målchanser.

Ellegaards jätteräddning

I 89:e minuten var AIK för första gången riktigt nära att göra mål. Kristoffer Olssons distansskott tvingade Kevin Stuhr Ellegaard att tänja sig ända ut mot stolpen för att styra bollen till hörna.

TT: Är det okej att laget bara presterar ett enda högklassigt avslut på mål under 90 minuter?

- Nej, absolut inte. Det är inte tillräckligt. Då ska man ju vara hundraprocentig för att göra mål och vinna matchen. Det är svårt att vara det, tror jag, säger Olsson.

Tränaren Rikard Norling svarar på samma fråga:

- Nej, jag är besviken på det. Vi har bra spel fram till dess att vi går in i spelet med forwards. I dag fick vi inte till det, och det hade varit viktigt för att omsätta det spelövertag som vi trots allt hade under stora delar av första halvlek.

Hemmastyrkan borta

I 93:e minuten svarade Elfsborg på Kristoffer Olssons skott när Stefan Ishizaki träffade stolpen.

Boråslaget har i år förlorat magin med sin hemmaborg. Sedan Borås Arena invigdes för 13 år sedan har det varit väldigt svårt för allsvenska gäster att hämta tre poäng där.

2005–2017 förlorade Elfsborg bara tolv procent av hemmamatcherna och vann 62 procent.

Denna vår är vinstprocenten noll. Två kryss och två förluster på fyra försök innebär att Elfsborg bara har samlat ihop två av tolv möjliga hemmapoäng 2018.