Europacupsuccé för Franzén: ”Jag fick rysningar”

Med fem mål och ett starkt försvarsspel var mittsexan Axel Franzén starkt bidragande till Alingsås seger mot Magdeburg i European league. Triumfen mot fjolårets trea i Bundesliga var lika dramatisk som imponerande.
– Det var en av de bättre matcherna i min karriär, säger den Lysekilsbördige handbollsspelaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Axel Franzén spelade säsongens tredje Europacupmatch med Alingsås på tisdagskvällen. På andra sidan stod tyska Magdeburg med meriterade landslagsspelare från Norge, Sverige, Kroatien och Island, bland annat.

Då presterade AHK sin kanske bästa insats för säsongen och lyckades göra segermålet i matchens sista sekund. Högersexan Samuel Lindberg satte 30–29 bakom landslagsmålvakten Tobias Thulin.

– Han lade in bollen i krysset ur dödvinkel. Jag blev fruktansvärt glad, sprang och hoppade runt. Jag spelar för att vinna och uppleva sånt här. Jag fick rysningar, berättar Axel Franzén.

Ingen ”one man show”

– Det är nog vår största Europaskalp någonsin och det är klart det är en jättefin seger, sade AHK-tränaren Mikael Franzén till Alingsås tidning efter matchen.

ANNONS

I samma tidning utsågs mittsexan Axel Franzén till en av hemmalagets tre bästa spelare.

– Det var en av de bättre matcherna i min karriär. Jag missade lite i början men jag är nöjd. Sedan fick jag bra hjälp av mina lagkamrater för det är inte någon "one man show" och jag kan inte ta all cred själv, säger den Lysekilsbördige 24-åringen som tycker att Magdeburg är det bästa laget han mött.

Tätt matchande

– Det är roligt att göra en så bra match mot ett sådant bra lag men det finns alltid grejer man kan göra bättre. Vi gjorde en bra insats över lag och det var starkt att vinna.

Någon längre tid att fira finns det dock inte under en väldigt intensiv handbollshöst. AHK förlorade två matcher i Handbollsligan under förra veckan då de också reste till Turkiet och hämtade hem två poäng i European league.

– Vi har bara genomfört en riktig träning de senaste två veckorna så det blir mest återhämtning. Nu fokuserar jag bara på nästa match mot Sävehof på fredag, säger Axel Franzén.

ANNONS