Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tyskla Wolfsburg har under 2010-talet varit en av de dominerande toppklubbarna i Europa. Det kan bli nästa klubbadress för Rebecka Blomqvist. Bild: Bildbyrån

Europeiska toppklubben intresserad av Blomqvist

I november upphör kontraktet mellan Rebecka Blomqvist och Göteborgs FC, klubben hon representerat sedan 2014. Då kan det bli proffsspel.

En stabil utveckling med regelbundet landslagsspel och inte minst då A-landslagsdebut 2019 har tillsammans med de två senaste, och mycket lyckade, allsvenska säsongerna väckt ett internationellt intresse för 22-åringen.

Det bekräftar Blomqvists agent, Maria Karlsson De Cecco, på Connect Management Group (CMG). Hon har under flera år fått förfrågningar, men under 2019 ökade intresset och inte minst från en av Europas hetaste klubbar, tyska Wolfsburg.

Storklubben Wolfsburg är flerfaldig och regerande tysk liga- och cupmästare samt tvåfaldig Champions League-vinnare. I laget finns redan flera andra svenska landslagsspelare som Hedvig Lindahl, Fridolina Rolfö och Madelen Janogy.

Kontakten ledde under slutet av 2019 fram till diskussioner om en övergång redan i vintras, men eftersom Blomqvist är under kontrakt enades parterna om att avvakta.

– Men Wolfsburgs intresse står kvar, säger Maria Karlsson De Cecco.

Bland andra klubbar som visat störst intresse nämner hon också Liverpool i den engelska ligan.

Rebecka Blomqvist är själv återhållsam med att diskutera en eventuell flytt.

– Jag känner mig redo nu. Det vore ju jättekul och utmanande med ett äventyr och att prova en annan kultur både på och utanför planen, men vi får se vad som händer. Spelar jag i Sverige har jag just nu svårt att se mig själv i någon annan klubb än Göteborg, säger hon i en lång intervju med Bohusläningen.

Attraktiv på spelarmarknaden

Såväl 2018 som 2019 blev Rebecka Blomqvist den spelare som sammanlagt nådde flest mål och målgivande passningar vilket också underströk hennes förmåga att även sätta andra i bra lägen.

Men det finns annat som gör henne attraktiv på spelarmarknaden enligt Maria Karlsson De Cecco.

– Även om klubbarna främst söker en bra spelare har just personligheten och mognad blivit allt viktigare och Rebecka är speciell. Som spelare är hon snabb, klok och har en oerhört god speluppfattning som också är uppskattad av såväl klubb som lagkamrater. För oss som agentur är det också mycket viktigt att hon dessutom har en god personlighet, säger Maria Karlsson De Cecco.

– Samtidigt finns det ingen anledning att stressa utan istället hitta det som är bäst för hennes utveckling sett till speltid och annat som ska vägas in. Nu är det fokus på Göteborg och framför allt på att Rebecka ska må bra, säger hon.

Läs hela intervjun: