Häcken slogs ut ur Champions League-kvalet men har fortfarande chansen på en av de andra Europa-turneringarna. Arkivbild.
Häcken slogs ut ur Champions League-kvalet men har fortfarande chansen på en av de andra Europa-turneringarna. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Eventuellt revanschläge för Häcken i playoff

Först ska litauiska Zalgiris Vilnius besegras.
Lyckas Häcken med det ställs den allsvenska klubben mot Aberdeen i Europa League-playoff.
Om så blir fallet är det läge för revansch för Hisingsklubben.

ANNONS
|

Drömmen om Champions League-gruppspel dog i förra veckan när Häcken slogs ut ur kvalet av färöiska Klaksvik.

Trots det finns det fortfarande chans för Häcken att nå Europa-spel.

På torsdag går den allsvenska klubben in i den tredje kvalomgången till Europa League när de gästar Zalgiris Vilnius. Returmötet spelas en vecka senare på Hisingen.

Om Häcken vinner mötet med litauerna är det nu klart att de ställs mot skotska Aberdeen i playoff till Europa League, där den allsvenska klubben inleder på hemmaplan.

För två år sedan möttes Häcken och Aberdeen i kvalet till Conference League – där dubbelmötet slutade med förlust för Hisingsklubben.

ANNONS

Om Häcken vinner det eventuella playoff-mötet med Aberdeen är klubben klart för Europa League-gruppspel. Förlust mot skottarna innebär gruppspel i Conference League.

Blir det förlust mot Zalgiris Vilnius ställs Häcken mot vinnaren i dubbelmötet mellan maltesiska Hamrun Spartans FC och ungerska Ferencváros i ett playoff-möte för gruppspel i Conference Leauge.

ANNONS