Christoffer ”Keso” Wassberg, till höger, blir expert i lördagens sändning.
Christoffer ”Keso” Wassberg, till höger, blir expert i lördagens sändning. Bild: Philip Rasmusson BIGMOUTHGBG

Expertens favoritfajter: ”Han kör verkligen”

Det tidigare MMA-proffset Christopher Wassberg kommer agera expert under MMA-galan Pro Zone League den 23 oktober. Han ser lite extra fram emot två fajter.
– Han kör verkligen, säger Christoffer Wassberg om ett av sina val.

ANNONS
|

När MMA-galan Pro Zone League sänds på kommer Christopher Wassberg agera expert i sändningen. 34-åringen var själv proffsfajter mellan 2009 och 2013 innan han fick avsluta den aktiva karriären på grund av en skadad axel.

Nu följer han sporten från sidan och ser mycket fram emot galan – och framförallt två fajter som blir extra intressanta.

– Fajten mellan Joakim Hägg och Marcus Liljedorff blir spännande. Jag tränade med Joakim Hägg när han var MMA-fajter tidigare, sedan skadade han nacke och rygg och började skola om sig till thaiboxning. Han har verkligen inte fått det serverat för sig utan fått kämpa och bygga upp en stil. I dag är han på en hög nivå, säger Christoffer Wassberg och fortsätter:

ANNONS

– Den matchen kommer bli intressant. Hägg är väldigt underhållande och kör verkligen.

På andra sidan ringen står Marcus Liljedorff.

– Han är en duktigt skolad thaiboxare som presterar riktigt bra, säger Wassberg.

LÄS MER:Se fightgalan Zone Pro League på Bohusläningen

”Går in helhjärtat”

Han ser också fram emot MMA-matchen mellan Renato Vidovic och Jakob Valegren.

– Jag vet ingen i MMA-Sverige som har haft MMA som heltidsjobb lika länge som Renato. Är det någon som gått in helhjärtat från start så är det han. Han har varit en pionjär i det avseendet. Tyvärr har hans karriär kantats av skador, framförallt just när han gick över till att bli proffs. Det ska bli kul att se hans nivå nu.

Christopher Wassberg tränar själv jujutsu på Fighter Centre i Göteborg och ser där Renato Vidovic arbete dagligen.

– Han är lättlärd och väldigt kreativ. Han är inte bunden till ett visst sätt eller ställe för att prestera. Han är så allround att han kan vinna matchen där han ser att motståndaren är svagast.

ANNONS