Färdigskjutet. Irvina Bajramovic kommer inte att spela mer med Rössö den här säsongen, utan lägger fullt fokus på allsvenska Kopparberg/Göteborg.
Färdigskjutet. Irvina Bajramovic kommer inte att spela mer med Rössö den här säsongen, utan lägger fullt fokus på allsvenska Kopparberg/Göteborg.

Färdigspelat i Rössö för Bajramovic

När IK Rössö avslutade vårsäsongen med att slå Lidköping spelade Irvina Bajramovic hela matchen. En match som också kan bli hennes sista. När höstsäsongen nu drar igång är det fullt fokus på Kopparberg/Göteborg.

ANNONS
|

Irvina Bajramovic, 21, har varit en av Rössös absolut viktigaste spelare under de senaste säsongerna. Förra året, när Rössö slutade på en fin andraplats i division 1, vann hon skytteligan med sina 34 mål. I år har hon stått för 13 av Rössös 35 mål, och några fler mål blir det med största sannolikhet inte. Istället kommer anfallaren att lägga all kraft på Kopparberg/Göteborg, klubben som värvade henne i vintras men som valde att skriva ett samarbetsavtal med Rössö.

LÄS OCKSÅ: Christensson inför omstarten

– Det har växt fram under den senaste tiden. Under Rössös två veckor långa uppehåll körde jag enbart med Göteborg, och det var då jag kände att det var ett ställe jag ville vara på. Jag ville lägga allt fokus på Göteborg, och det har växt fram tydligt nu i slutet, berättar Irvina Bajramovic för Bohusläningen.

ANNONS

– Vi har pratat en hel del om att de vill ha mig enbart hos dem under hösten. Jag fick känna på det mot Linköping (inhopp i minut 88), och varit nära inhopp ytterligare några gånger. Jag har en bit kvar, men inhopp känns ändå som det är på gång.

LÄS OCKSÅ: Bajramovic klar för allsvenska Göteborgs FC

Trots att samarbetsavtalet mellan de båda klubbarna gäller året ut, tror inte Bajramovic att det blir någon mer match i Rössö i år.

– Nej, det är avslutat nu. Jag har utvecklats jättemycket under åren med Niklas (Christensson, huvudtränare) och Sebastian (Brinck, assisterande). Det är två oerhört trevliga människor och fantastiska fotbollstränare, och de har utvecklat mig till den spelare jag är i dag.

LÄS OCKSÅ: Bajramovic blir kvar i Rössö

Nu ligger fullt fokus på höstsäsongen med allsvenska Göteborg, och hon skenar inte iväg med förväntningarna på vad som komma skall.

– Målet med höstsäsongen är att fortsätta utvecklas och att få så många inhopp som möjligt.

Laget, som för närvarande ligger femma i Damallsvenskan, tränas av den före detta IFK Göteborg- och Djurgårdenspelaren Stefan Rehn. En tränare Bajramovic känner att hon kommer väl överens med.

– Ja, vi kommer väldigt bra överens. Han själv var ju offensivt lagd som spelare, så han förstår alltid när man pratar med honom. Han har alltid svar på allt och är väldigt engagerad, så det gäller att ta åt sig och lära sig så mycket man bara kan.

ANNONS

Hon berättar att hon tagit med sig väldigt mycket från tiden i Rössö, och på frågan vilket som är hennes allra bästa minne med laget svarar hon så här:

– Hela förra säsongen. Vi gjorde en jättebra säsong och fajtades om seriesegern hela vägen in i det sista. Den bästa tiden var speciellt i slutet när det tajtades till, men överlag hela säsongen.

Rössö blir nu av med sin allra bästa målskytt, men 21-åringen själv är inte orolig för att hennes nu före detta lagkamrater inte ska kunna fylla hennes skor.

– De är ett fantastsikt lag med många bra spelare. De enda som kan sätta käpparna i hjulet för dem är de själva. Tror de på sig själva kan de vinna serien, så det är bara att köra. De är grymma.

Fakta: Irvina Bajramovic

Ålder: 21

Klubb: Kopparberg/Göteborg FC

Position: Anfallare

Tidigare klubbar: Gilleby/Stala Orust FC, Torslanda IK, IK Rössö

Studerar. Till mäklarekonom på Högskolan i Väst

ANNONS