Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Förlust mot Hammarby – men IFK räknar med slutspel

Ingenting är riktigt säkert, men trefaldiga svenska mästarklubben IFK Uddevalla har, trots söndagens hemmaförlust mot serieledande Hammarby, mer än ena benet det pånyttfödda slutspelet och får därmed troligen chansen att försvara sin titel.

Det är bäst att lägga till troligen för innan Svenska fotbollförbundet hanterat ett överklagande från Örebro SK är det inte helt klart. ÖSK som har blivit fråntaget tre poäng för att ha använt en otillåten spelare i derbyt mot Örebro FC och får klubben igenom sitt överklagande kan de, teoretiskt, ta sig till slutspel på IFK:s bekostnad.

– Men jag tror inte att det blir så, säger IFK-coachen Angelo Vega efter söndagsförlusten.

Det har inte varit en självklarhet, men med en stark spurt i seriespelet har Uddevallalaget gett sig möjligheten att slåss om en ny topplats. Utgångsläget är dock annorlunda än under de fem senaste åren. När serien avslutas nästa vecka, för IFK Uddevalla med bortamatch mot Torslanda, går klubben in i slutspelet som en outsider.

– Absolut, så är det, men i dag visade vi att det är små marginaler, säger Vega.

IFK förde inledningsvis den täta och tuffa matchen och 2–0-ledningen i paus var inte alls orättvis och kunde med lite tur ha varit ännu större. Hammarby, med seriens på pappret bästa försvarsspel, överraskades av IFK:s pigga start, men det var ett annat "Bajen" som kom ut till den andra halvleken.

Sakta, men säkert gled segern hemmalaget ur händerna när ledningen förvandlades till 2–3 med några minuter kvar av matchen.

– De är tyngre. Vi orkar inte riktigt stå upp i den andra halvleken när de ökar tempot, säger Angelo Vega.

IFK gick för en kvittering och närmast var Linus Skarin, men han fick inte ordning på avslutet i ett riktigt bra läge när hemmalaget spelade med en extra utespelare i stället för målvakt.

IFK fortsatte med det så kallade jokerspelet och straffades när Hammarby stal bollen och rullade in 2–4.

– Jag tycker ändå att det var en kul, tuff och fysisk match. Killarna var laddade, inte minst tack vare publikstödet.

Att klubben hade öppnat dörrarna med fri entré gjorde att över 500 åskådare, bästa publiksiffran på mycket länge, kom till hallen och stöttade laget.

– Tungt att förlora, men jag är stolt över killarnas insats. Hela laget var bra, men Fredrik Söderqvist är oumbärlig för oss och Younes Raisi var en utmaning för Hammarby med sin snabbhet.

IFK går för seger mot Torslanda kommande söndag, inte minst för att definitivt kunna säkra slutspelsplatsen som Vega ser fram emot.

– Det är slutspel och vi är underdogs. Allt kan hända.

Svenska futsalligan

IFK Uddevalla–Hammarby IF 2–4 (2–0)

Målskyttar, Uddevalla: Donat Gashi och Younes Raisi