Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
LSK kan jubla åt ett tillskott i kassan när kommunen beslutar om en särskild sponsring under åren 2020 och 2021. Bild: Håkan Fredriksson

Förslaget: Kommunen sponsrar LSK med 400 000

Ljungskile SK ser ut att få ett tillskott i kassan under de kommande två säsongerna. Kommunen föreslår nämligen att sponsra föreningen med 400 000 kronor per år under åren 2020 och 2021.

Kommunstyrelsen i Uddevalla kommun har beslutat om att dela ut totalt en miljon kronor i särskilt anslag för elitsponsring varje år under åren 2020 och 2021.

Fyrtio procent av de avsatta pengarna föreslås alltså att tilldelas Ljungskile SK efter klubbens avancemang till superettan.

För att sponsringen ska vara giltig måste LSK uppfylla en rad kriterier. Klubben måste bland annat marknadsföra kommunen i samtliga matchprogram och ha kommunens logotyp synlig på herrlagets match- och träningskläder.

Kommunen kräver också att klubben ska vara "goda ambassadörer och bidra till att marknadsföra Uddevalla kommun som en plats för möten och evenemang".

Om föreslaget går igenom kommer summan på 400 000 kronor att betalas ut i januari.

Kommunen har rätt att bryta sponsoravtalet om den anser att LSK inte uppfyller sin del av avtalet. Klubben kan då komma att bli återbetalningsskyldig.

Beslutet att godkänna sponsringen väntas ta under kommunstyrelsens sammanträde på onsdagen.

Även Hälle IF och Uddevalla sim föreslås tilldelas sponsring för sin elitverksamhet. De två klubbarna föreslås få 250 000 var per år under de kommande två åren.

Kommunens kriterier för att tilldela dessa två klubbar sponsring liknar de som ålagts LSK.