Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stopp där. Skövdes Vasilij Kvarnevik stoppar Kropps Anders Alfredsson. Hemmalaget fick ta till alla medel för att stoppa matchens bäste målskytt. Bild: Christer Lindgren
Stopp där. Skövdes Vasilij Kvarnevik stoppar Kropps Anders Alfredsson. Hemmalaget fick ta till alla medel för att stoppa matchens bäste målskytt. Bild: Christer Lindgren

Första bortasegern försvann i näst sista sekunden

Bohusläningen skrev på lördagen om Kroppskulturs förfärliga bortastatistik. Kunde trenden vända borta mot Skövde?

Vi åkte med för att kolla och med dryga två minuter kvar såg det riktigt bra ut. Då hade Kropps gjort ett ryck och ledde med tre bollar. Det lyste seger lång väg, men det var ändå för tidigt att ropa hej då till bortaspöket.

Nu slutade det oavgjort. Några individuella misstag förstörde dagen sedan Skövdes Jacob Sandén först reducerat till 26–27 med 90 sekunder kvar och med en sekund kvar kvitterat till 27–27.

Bra underhållning för de 452 på läktarna, men riktigt snopet för Kropps och hemvändande Gunnar Blombäck som morrande lämnade hallgolvet.

Bakom förlusten låg också ett kupoltak. Det låter som en riktigt tafflig ursäkt, men faktum är att Kroppsmålvakten Robert Mjörnanders räddning under de sista sekunderna gick rätt upp i det kraftigt sluttande taket. Tidigare under matchen hade domarna dömt bollen till både Skövde och målvaktens boll. Den här gången gick bollen tillbaka till Skövde som utnyttjade läget och stal en poäng.

– Sant, men inget att skylla på, vi slarvar ju bort det här. Så mycket som vi tränar på spel fyra mot fyra borde vi kunnat klara det här, inte bestämma en sak och sedan göra en annan. Sedan är vi, inte minst jag själv, ineffektiva och utnyttjar inte vår bättre ork, stönar den i slutet punktmarkerade Anders Alfredsson.

Han var bäste målskytt i Kropps med sju fullträffar och några riktigt hårda skott i stolpar och ribba. Med några centimeter åt rätt håll kanske det hade blivit en seger.

Nu drar Alfredsson på långresa och väntas tillbaka i mars. Då lär han vara efterlängtad, men det finns andra som kommer att kunna hålla Kropps borta från ett tredje negativt kval i rad.

Ta bara en vinnarskalle som Axel Rämhed, felfri på sina tre straffar och tre spelmål. Han var lagets näst bäste målskytt. Jonatan Segle tog för sig rejält med fem kyliga mål på sin vänsterkant – flera av dem på fina pass från just Alfredsson – visade att han tagit stora kliv framåt.

Sist, men inte minst inhoppande målvakten Robert Mjörnander som var strålande och många gånger såg till att hålla kvar Kropps i matchen när utespelarnas koncentration sviktade.

Gunnar Blombäck höll med om att poängen var viktig, att det fanns ljuspunkter och kunde efter en stund till och med skoja om olika sätt att tvinga hem Alfredsson från semestern - samtidigt sved resultatet rejält.

– Ännu ett fall framåt. Bra offensivt och defensivt i perioder. Jag ligger inte sömnlös, men vi skapade möjligheten och tappade den på tre tekniska fel. Orutinerat, konstaterar han.

Matchfakta:

Handboll, division 1 södra, herrar

HP Skövde 90-Kroppskultur 27–27 (13–13)

Målskyttar, Kropps: Anders Alfredsson 7, Axel Rämhed 6 (3), Jonatan Segle 5, Simon Tydén Busck 4, Pontus Lundqvist 3, Henrik Blomqvist 2.

Publik: 452