Linnéa Kogsta har gjort 13 landskamper och fyra mål för det svenska landslaget i futsal.
Linnéa Kogsta har gjort 13 landskamper och fyra mål för det svenska landslaget i futsal. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Första landskampen efter känsliga övergången från IFK till LSK

För första gången någonsin har Ljungskile SK två spelare i futsallandslaget: Linnéa Kogsta och Sandra Bagger. Det trots att de spelar i Sveriges näst högsta serie.
– Det ska bli kul att möta världseliten igen, säger Linnéa Kogsta.

ANNONS
|

Hur skulle övergången från IFK Uddevalla till nystartade Ljungskile SK påverka landslagschanserna för Sandra Bagger och Linnéa Kogsta?

Inget alls.

Under torsdagen blev LSK-duon uttagna till Sveriges dubbellandskamp mot Ryssland 1–2 november i Alingsås.

"Ingen är självklar"

Linnéa Kogsta erkänner att hon var lite orolig inför presentationen av truppen.

– Ja, men det är jag alltid inför uttagningar. Jag vill såklart vara kvar i landslaget och ingen är självklar i laget, säger hon.

Sandra Bagger, 29, får ännu en chans i landslaget i dubbellandskamperna mot Ryssland.
Sandra Bagger, 29, får ännu en chans i landslaget i dubbellandskamperna mot Ryssland. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Det betyder att Linnéa Kogsta och Sandra Bagger får representera Sverige trots den känsliga övergången från RFL-laget IFK Uddevalla till Ljungskile SK som måste starta sin resa i division 1.

ANNONS

– Jag hoppades att klubbytet inte skulle påverka mina chanser i landslaget. Jag har pratat med förbundskaptenerna och de har sagt att om man presterar på landslagssamlingar så har man chans att vara med. Så det gäller att fortsätta prestera för att få fortsätta i landslaget.

Är matchotränad

Under sommarhalvåret har Linnéa Kogsta från Uddevalla fokuserat på fotbollen i division 1 med Rössö och har inte spelat en tävlingsmatch i futsal sedan landskampen mot Italien i början av april.

– Det ska bli roligt att köra igång igen för jag har saknat futsalen. Ryssland är ett av världens bästa lag, så det ska bli kul att få möta världseliten igen.

ANNONS