Marcus Kinhult. Arkivbild.
Marcus Kinhult. Arkivbild.

Förväntansfull Kinhult redo för US Open-debut

Marcus Kinhult står inför ett av sitt livs största golfäventyr – karriärens första US Open.

ANNONS
|

Den 22-årige svensken har varit på plats i Pebble Beach, Kalifornien sedan i helgen, och har hunnit bekanta sig med den klassiska banan.

- Banan är häftig och bra. Förvånansvärt mjuk men jag gissar att den kommer att hinna torka upp en hel del till starten på torsdag, säger Kinhult till svenskgolf.se.

Det är en 22-åring med några fina veckor bakom sig som gör sin US Open-debut. I mitten av maj tog Marcus Kinhult sin första seger på Europatouren när han vann British Masters på Hillside GC i Southport. Tre veckor senare följde han upp succén med att kvalificera sig för US Open, efter en stark andra runda på 64 slag i kvalet på engelska Walton Heath.

ANNONS

US Open börjar på torsdag och avslutas på söndag. Det är en förväntansfull Kinhult som kommer att slå ut i sin andra major.

- US Open, det känns som att fjärilarna kickar igång direkt. Det är stort. Det ska bli väldigt kul att få debutera så får vi se var vi landar, säger han till Sveriges Radio.

Förutom Kinhult kommer även den mer rutinerade svenskduon Alex Norén, 36, och Henrik Stenson, 43, till start i Pebble Beach.

US Open blir Marcus Kinhults andra major i karriären. I juli i fjol gjorde han sin majordebut i British Open. Då slutade han på 61:a plats.

TT
Fakta: Marcus Kinhult

Född: 24 juli 1996 i Fiskebäckskil (22 år).

Klubb: Skaftö Golfklubb.

Längd: 182 cm.

Vikt: 70 kg.

Främsta meriter: Etta i British Masters 2019, trea i Qatar Masters 2018, fyra i Portugal Masters 2018, femma i Open de France 2018. Samtliga på Europatouren. 61:a i British Open 2018.

Blev proffs: 2015.

Aktuell: Spelar karriärens första US Open med start på torsdagen.

Fakta: US Open 2019

Var: Pebble Beach, Kalifornien, USA.

När: 13-16 juni.

Tv: Viasat Golf och Viaplay.

Svenskarnas utslagstider (svensk tid): Torsdag: Marcus Kinhult 21.41, Alex Norén 22.03, Henrik Stenson 23.25. Fredag: Marcus Kinhult 15.56, Alex Norén 16.18, Henrik Stenson 16.40.

Tre spelare att hålla koll på:

+ Brooks Koepka, USA. Världsettan som vann PGA-mästerskapen nyligen. Vann också US Open både 2017 och 2018.

+ Tiger Woods, USA. Den pånyttfödde legendaren vann US Open på just Pebble Beach 2000 med hela 15 slags marginal.

+ Rory McIlroy, Nordirland. US Open-vinnaren från 2011 visade prov på fantastisk golf när han vann PGA-tävlingen i kanadensiska Hamilton förra veckan. Avslutade tävlingen med att gå runt på 61 slag – tangerat personligt rekord.

ANNONS