Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Karl Fabricius hade huvudrollen mot HV71.

Fabricius Luleås hjälte

Senast han gjorde två mål i SHL var i Frölundas dress 2007. Mot HV71 var det dags igen för 36-årige Karl Fabricius i Luleå. Veteranen visade att gammal är äldst i 4–0-segern. Men egentligen skulle han gjort tre mål bakom Jonas Gunnarsson i HV71:s mål.

När Luleå vann med 4–0 mot HV71 i Kinnarps Arena var Fabricius spelaren i händelsernas centrum i den andra perioden. Först fick han ett mål bortdömt för att han stod i målgården. Efter videobedömning dömdes målet bort av domarna.

- Jag blev rånad på det målet. Efteråt såg man att jag knappt passerade linjen och jag hade ingen kontakt förrän pucken var i mål. Målvakten visade att han inte var störd. Jag blev förvånad att de dömde bort det, men det löste sig ju ändå, säger Fabricius.

Det gjorde det med besked. För inom loppet av några minuter gjorde han både 2–0 och 3–0.

- Jag gick väl på ångorna efter det bortdömda målet. Det första målet hade jag lite flyt på då jag bara lade in pucken mot mål med backhand, säger Karl Fabricius.

"Stort självförtroende"

Luleås veteranforward gillar det han ser i årets upplaga.

- Gruppen har ett stort självförtroende. Vårt försvarsspel, spelet utan puck plus bra målvaktsspel gör att vi har skapat en trygghet. Vi lämnar inget åt slumpen, säger Karl Fabricius.

Hans kontrakt med Luleå går ut i vår och om det säger han så här:

- Jag funderar inte så mycket på ett nytt kontrakt. Under min karriär har jag aldrig varit trött på hockeyn och fortfarande älskar jag att spela och träna och uppskattar det mer och mer. När man blir äldre måste man lägga ner mer tid och ta hand om sin kropp. Förhoppningsvis kan jag spela några år till. Självklart vill jag spela kvar i Luleå. Om inte skulle det möjligtvis vara utomlands, men inte i någon annan SHL-klubb..

Givetvis försämrade han inte sina aktier i samband med matchen mot HV71.

- Det är alltid en helhet när det gäller kontrakt. En kväll är ingen kväll, säger Karl Fabricius.

Toppar tabellen

Helt klart trivs Fabricius och hela Luleå just nu. Norrbottningarna toppar SHL-tabellen och det kan bli en rolig vår i Luleå 2019.

- Vårt spel plus det som hänt runt omkring klubben med den show som bjuds med ljud och ljus i vår hemmaarena gör att det blir ett mervärde att gå på ishockey och det är otroligt kul. Det har blivit en boom då klubben har satsat och dessutom har vi lagt ner ett otroligt jobb för att få ihop det gänget, säger Karl Fabricius.