Hanna Falk.
Hanna Falk.

Falk sprintsnabbast i Bruksvallarna

Hon visade både stryka, snabbhet och självförtroende. Hanna Falk gav ett imponerande formbesked när hon vann söndagens sprinttävling i Bruksvallarna före Maja Dahlqvist.

ANNONS
|

Konkurrenterna hann knappt notera när hon satte in det avgörande rycket i finalen.

- Jag såg inte när hon ökade tempot, säger trean Stina Nilsson.

- Jag hade för mycket mjölksyra och orkade inte svara, förklarar fyran Moa Lundgren.

ANNONS

Och själv säger Hanna Falk bestämt:

- Om jag kan upprepa de åkningar, tempoväxlingar och självförtroende, som jag bland annat hade i Dresden och Falun i fjol, är det få som kommer att kunna åka snabbare än mig.

Myror i brallan

Det fick publiken se i det här loppet. Dessutom var Hanna Falk ovanligt laddad inför sprintdagen.

- Det var lite tråkigt att stå över lördagsloppet, även om det var medvetet. Men då hade jag myror i brallan. Dessutom ville jag ha revansch från fredagsloppet då jag gav bort 15 sekunder i första backen, när jag åkte som en mes.

Och det var en mycket tänd Hanna Falk i denna sprinttävling. Efter segern berättar hon om känslan när kroppen svarar när hon vill öka tempot och om tankarna under finalen.

- Det var naturligt att Moa (Lundgren) tog täten. Jag avvaktade och lade in stöten i näst sista backen. Det gick precis som jag ville.

ANNONS

Hanna Falk berättar att ryggproblemen, som störde henne i fjol, är borta och försäsongsträningen fungerat perfekt.

- I dag var det hög klass på min åkning och nu ser jag verkligen fram emot världscupen, säger hon.

Nilsson nöjd

Stina Nilsson, Sveriges andra sprintstjärna, kom trea och signalerade ett kraftfullt positivt besked:

- I dag mötte jag en stark Hanna Falk och en Maja Dahlqvist som varit på världscuppallen. Det skulle vara lite väl hybris om man var missnöjd med det, säger Stina Nilsson.

- Det var bra för mig att gå hela vägen till final och träna på sprintrutinerna. De försvinner under sommaren. Inför finalen kände jag belastningen efter att ha åkt semifinal två. Det var en perfekt träning eftersom den situationen också kan uppstå i världscupen, säger Stina Nilsson, som gick ut sist i finalheatet.

ANNONS

- Jag var överbelastad efter att Moa (Lundgren) åkt svinfort i semifinalen. Sedan växte jag i in finalloppet. Jag är nöjd med dagen.

Annars var det många som uppmärksammade förstaårssenioren Maja Dahlqvist, som kom fyra. Hennes offensiva körning i de olika finalheaten knäckte många.

- Jag hade fullt adrenalinpåslag i dag. Det var så starka namn på pappret i starten så jag ville köra. Men jag hade mjölksyra när Hanna Falk ryckte, säger en nöjd Moa Lundgren, som tillhör den nya spännande svenska generationen åkare.

Tungt för Kalla

För Charlotte Kallas del blev det en tung sprintdag. Hon åkte ut redan i kvartsfinalen efter att också haft en tung prolog.

- Klart jag skulle vilja åkt lite till. Det hängde verkligen på gärdsgården, säger Kalla efter att hennes tävlingsdag avslutats i förtid.

ANNONS

Men Kalla var inte sur utan log i kapp med solskenet:

- Det gick ändå bra att åka och kroppen kändes bra. Men det är stressigt i sprint.

TT
Fakta: Hanna Falk

Född: 5 juli 1989.

Bor: Falun.

Klubb. Ulricehamns IF

Frästa meriter: Fyra världscupsegrar.

ANNONS