Den snabbaste av deltagarna var denna katamaran som hade 2800 hästkrafter och kunde enligt uppgift komma upp i hela 140 knop.
Den snabbaste av deltagarna var denna katamaran som hade 2800 hästkrafter och kunde enligt uppgift komma upp i hela 140 knop. Bild: Pierre Skytt

Fartfyllt på Smögen fun run: ”Man ryser över hela kroppen”

Då Smögen Offshore uteblev 2021, på grund av för få anmälda kom en annan samling muskelbåtar till Smögen. Under lördagen arrangerades nämligen Smögen fun run.

ANNONS
|

Initiativtagarna Oliver Tidqvist med vännen Robin Hansson lockade ett 30-tal båtar med V8 motorer och ett hängivet sällskap båtåkare som gillar när det går undan på sjön.

– Det är en båtträff för muskelbåtar och att vi lyckades locka så många var jättekul, säger Oliver Tidqvist.

Samlingen skedde på Smögen för att sedan i samlad trupp köra Sotekanalen till Hunnebostrand, där man fick ge full gas till semesterfirarnas förtjusning.

Mot Grebbestad, där det åts lunch, innan förarna begav sig till Väderöarna och vidare till slutmålet på Smögen.

– Vi körde från Väderöarna till Smögen på 19 minuter, men då tvingades vi stanna två gånger för att skruva fast en slangklämma, säger Tomas Sjöberg från Kungshamn som var färdmekaniker åt ett Danskt ekipage.

ANNONS

I denna båt var man fyra i besättningen och Tomas Sjöberg, som rutinerad båtåkare i höga farter var bekväm i uppgiften så skulle kompisen Jacob Öhrberg ”få träningsvärk i armarna i morgon” då han hållit i sig hårt under den snabba färden.

Danskarna Nils och Rasmus Sandberg med Kungshamns Tomas Sjöberg och Jacob Öhrberg var glada och nöjda med lördagens trevliga båtträff.
Danskarna Nils och Rasmus Sandberg med Kungshamns Tomas Sjöberg och Jacob Öhrberg var glada och nöjda med lördagens trevliga båtträff. Bild: Pierre Skytt

Ägarna tillika förarna, far och son Nils och Rasmus Sandberg från Danmark genomförde rutten och bemästrade sina 800 hästkrafter med van hand.

Hoppas kunna arrangera nästa år

Det är ingen tävling, men det är klart deltagarna håller koll på klockan när dom får gasa. Många vanliga semesterfirande båtar var ute denna fina lördag och njöt av de här bjässarna.

– Vilket skådespel, hördes från några båtar.

– Man ryser över hela kroppen när dom piskar förbi. Häftigt, sa en annan.

– Det var så många som vinkade och hejade på oss under resan, bara glada miner, säger Tomas Sjöberg.

Den som kom först tillbaka till Smögen var en katamaran med dubbla V8or som stal lite av showen med sina imponerande 2800 hästkrafter.

Många frågar redan efter när dom här imponerande, snabba, mullrande V8orna kommer igen?

– Vi försöker arrangera en liknande träff om ett år igen, avslutar Oliver.

ANNONS