Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säsongen är över för Caroline Seger och FC Rosengård. Arkivbild.

FC Rosengård ute ur Champions League

Inget SM-guld, ingen Europaplats – och inget avancemang vidare i Champions League. 0–0 borta mot Slavia Prag fullbordade FC Rosengårds misslyckade säsong.

FC Rosengård hade satt sig i ett tufft läge inför bortareturen mot Slavia Prag efter att ha släppt in hela tre mål i hemmamötet som slutade 2–3. Sannolikt krävdes det alltså en tvåmålsseger för att lyckas vända åttondelsmötet i Champions League.

Trots att FC Rosengård stod för en betydligt bättre match än senast var man aldrig nära ett avancemang, då de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro i 0–0-matchen.

Malmölaget åkte så sent som i lördags på dubbla smällar i allsvenskan då den avslutande förlusten mot Göteborg innebar att såväl SM-guldet som Europaplatsen gled dem ur händerna.

För det andra svenska laget, Linköping, tog årets Champions League också slut i åttondelsfinal efter onsdagens andra raka förlust mot PSG.

Det är första gången sedan turneringen startade 2001/2002 (och hette Uefa Womens Cup) som ett svenskt lag inte lyckats ta sig till kvartsfinal.

Bland lagen som tagit sig dit, och som kommer att tampas om titeln i vår, finns istället storlag med flera svenskor, som Chelsea, PSG, Wolfsburg och Bayern München.