Svenska landslagets och FC Köpenhamns målvakt Robin Olsen. Arkivbild.

FCK slog ut Malmös banemän – trots tio man

|

Det skulle ha blivit en match om vilket som är Nordens bästa klubblag i fotboll. Men Malmö FF åkte ut mot makedonska FC Vardar.

FC Köpenhamn klarade sig bättre och slog ut Vardar med sammanlagt 4–2 genom att vinna returmötet på Parken med 4–1.

Men det var inte utan nerver som danskarna avancerade till sista kvalrundan. När Vardar kvitterade till 1–1 i den 19:e minuten hade gästerna 2–1 sammanlagt – och ett bortamål till skillnad från hemmalaget.

FCK, med landslagsmålvakten Robin Olsen, Pierre Bengtsson och Erik Johansson från start, utjämnade i den 26:e minuten med hjälp av ett självmål.

I den 71:a minuten blev FCK-mittfältaren Ján Gregus utvisad. Då saknades fortfarande ett mål för hemmalaget.

Men med en kvart kvar satte Federico Santander 3–1 och i slutminuterna försvann Vardars hopp definitivt när inbytte Pieros Sotiriou satte 4–1 på straff.

CSKA Moskva, med ex-landslagsmannen Pontus Wernbloom, slog ut AEK Aten, med nuvarande landslagsmittfältaren Jakob Johansson, med sammanlagt 3–0 efter att ha vunnit returen hemma med 1–0.

På fredag lottas vilka som möts i sista kvalrundan.