Jesper Fägersten, Uddevalla SK.
Jesper Fägersten, Uddevalla SK.

Fem maror gav USK-guld i Oslo

Tvåhundratrettontusen meter. Så långt sprang Jesper Fägersten i Oslo vilket räckte till seger i Bisletts 24-timmarslopp.

ANNONS
|

Uddevalla SK:s Jesper Fägersten sprang i mål under Oslo Bislett 24-timmarslopp hade han avverkat 213,839 meter – över 21 mil. Det är drygt fem maratonlopp och bäst av alla startande herrar.

Fägersten tog därmed sin andra seger i Bislett då han var den som sprang längst 2014 också.

– Det var en enorm lättnad när tävlingsledaren sa stopp. Då var benen stumma och fötterna slitna. Men i dag har jag vanliga skor på mig så kroppen lär sig och återhämtar sig snabbt, säger Jesper på måndagen.

116 löpare deltog i Bislett 24-timmars och ytterligare 29 sprang 48-timmarsloppet.

Jesper Fägersten hade som mål att springa över 23 mil, alltså längre än han gjorde i förra årets lopp. Nu uppfyllda han inte det men är ändå nöjd med segern.

ANNONS

– Det höll inte och jag hade önskat att formen var bättre. Det blev en intressant tävling och jag är nöjd, säger USK:aren som berättar att det är som jobbigast efter 4-5 timmar.

– En mental dipp, det är så oändligt långt kvar då.

Nu är säsongen slut för 51-åringen som försäkrar att han fortsätter att tävla under nästa år.

Tvåa och trea blev Harald Sverdrup-Thygeson och Tobias Lundgren som båda sprang ungefär en mil kortare än Jesper Fägersten.

Allra längst sprang vinnaren i damklassen, norska Therese Falk med 220349 meter. Även damtvåan Anna Grundahl gjorde ett bra resultat med 216298 meter.

ANNONS