Trine Palludan ersätts av Henriette Koch som skeppare för Team Kattnakken. Laget vann den första deltävlingen av WIM series 2018 och slutade fyra i förra årets regatta i Lysekil.
Trine Palludan ersätts av Henriette Koch som skeppare för Team Kattnakken. Laget vann den första deltävlingen av WIM series 2018 och slutade fyra i förra årets regatta i Lysekil. Bild: Dan Ljungsvik

Fem nya namn till Lysekil womens match

Bara en plats återstår att fylla innan startfältet är klart.

ANNONS
|

Startfältet i årets Lysekil womens match är nu komplett. Nästan i alla fall. För när fem lag presenterades med en knapp månad kvar till seglingarna är elva av tolv platser fyllda.

Den franska skepparen Claire Leroy ersätter Caroline Sylvan som skeppare för New Sweden Match Racing Team, ett lag som i övrigt har ordinarie besättning och tävlar i Lysekil för åttonde gången.

Danska Team Kattnakken vann den första deltävlingen av WIM-serien (Womens international match racing) i Helsingfors i slutet av juni. När de seglar i Lysekil kommer dock Henriette Koch att ta Trine Palludans plats som skeppare. Det blir hennes första matchracingregatta som skeppare.

ANNONS

Alexa Bezel har varit en ledande figur inom matchracing i hemlandet Schweiz i nästan tio år. Hon nådde final i sin premiärtävling i Lysekil 2012 men har sedan dess inte nått lika långt på fyra försök.

De två sista som presenterades är Marinella Laaksonen från Finland, just nu rankad fyra i världen och franska Margot Vennin som gör debut i Lysekil.

Ett sent avhopp från amerikanska Allison Blecher gör att det fortfarande återstår en plats att fylla i startfältet. Det tolfte laget till seglingarna i Lysekil mellan 6-11 augusti ska presenteras inom kort.

Fakta: Startfält för Lysekil womens match (Världsranking juni 2018, skeppare, land, lagnamn)

1. Anna Östling, SWE, Team Anna

2. Pauline Courtois, FRA, Match in Pink by Normandy Elite Team

4. Marinella Laaksonen, FIN, L2 Match Racing Team

7. Johanna Bergqvist, SWE, Team Bergqvist Match Racing

9. Antonia Degerlund, FIN, Team Sköna Vibbisar

14. Alexa Bezel, SUI, ChicaCER Women Match Racing Team

15. Octavia Owen, GBR, Athena Racing

18. Margot Vennin, FRA, Matchmoiselles by Normandy Elite Team

19. Sanna Mattsson, SWE, Swedish Women´s Match Racing Team

37. Claire Leroy, FRA, New Sweden Match Racing Team

(Orankad) Henriette Koch, DEN, Team Kattnakken

ANNONS