Trivdes i Eskilstuna. Wilma Jacqueline Glans med hästen Prima tävlade i SM-tävlingarna på Sundbyholm.
Trivdes i Eskilstuna. Wilma Jacqueline Glans med hästen Prima tävlade i SM-tävlingarna på Sundbyholm.

Fina SM-resultat av lokal trio

Strömstadsryttarna Wilma Jacqueline Glans, Klara Mattsson och Wilma Heie lyckades bra på tävlingarna i Eskilstuna. – Det var min bästa placering i SM, säger fjärdeplacerade Wilma Heie.

ANNONS
|

Under helgen avgjordes SM-tävlingarna på Sundbyholms ridbana – och de strömstadsbördiga ryttarna, som tävlar i juniorklass, svarade för fina prestationer. Björneröd ridklubbs Wilma Jaqueline Glans och 15-åriga stoet Prima lyckades uppnå individuella målsättningen topp 10 när ekipaget slutade sexa i finalen på höjden 1.40 m.

– Inför finalen låg jag på delad elfteplats, men jag visste att om jag hade ett nedslag eller felfri ritt så skulle jag komma topp 6 och det gick vägen, säger hon.

Wilma Heie från Västkustryttarnas hoppförening tävlade i samma klass och slutade fyra med Esmey van Kastanjehof – ekipagets bästa placering i SM-tävlingar för juniorer. Inför finalen var dock nervositeten påtaglig för ryttaren som gjorde sitt tredje SM som junior.

ANNONS

– När jag gick in på banan i finalen hade jag fortfarande bronsplatsen, men tyvärr spökade nerverna och jag rev de två sista hindrena. Det var en rivning för mycket, men jag är väldigt nöjd med resultaten på SM-tävlingarna. Direkt efter finalen var jag väldigt besviken och sur, men det är för att man är tävlingsmänniska, säger Wilma som nu ställer om siktet mot bland annat inomhus-SM i Billdal, Göteborg.

Strömstadstjejen Klara Mattsson, Loviseholms sporthästklubb Örebro, tog sig också vidare till finalen med Night Vision och slutade på 16:e plats.

Segrade gjorde Piteå ridklubbs Wilma Marklund med Carlogero. Ekipaget tog en knapp seger före Clara Lindgren och Naomi från Kungsbacka ridklubb.

ANNONS