Tre hål gör upp om Bohusläns vackraste.
Tre hål gör upp om Bohusläns vackraste. Bild: Fjällbacka GK/Lysekil Holma GK/Sotenäs GK

Final: Bohusläns vackraste golfhål

Ni har nominerat. Och nu står det klart. Här är de tre hålen som gör upp om att vara Bohusläns vackraste golfhål.

ANNONS
|

För en tid sidan utlyste Bohusläningen och Strömstads tidning en tävling att utse Bohusläns vackraste golfhål.

Kriterierna var enkla: hålen var enbart tvungna att finnas på en bana i tidningarnas två spridningsområden. I övrigt var det fritt fram att nominera vilket hål som helst på vilken bana som helst.

Tävlingen blev snabbt en succé med hundratals röster på en rad olika hål. Men när nomineringsprocessen stängdes den 25 maj stod det klart att tre hål stack ut från mängden och nu gör upp om titeln som Bohusläns vackraste golfhål i Bohusläningens och Strömstads tidnings spridningsområden.

Här är kandidaterna (utan inbördes ordning):

ANNONS

Lysekil Holma GK – hål 2 (par 5)

0
Krister Sjöberg, ordförande:
– Man ser stor del av banan från utslaget. Det blir en fantastiskt vy över banan och hålet med det stora vattnet som löper ut efter hela sidan och förbi green. Hålet lutar mot vattnet och andraslaget är kritiskt slag. Man får hålla upp för att slå ett bra slag där.

Sotenäs GK – hål 8 (par 3)

0
Lars Östman, klubbchef:
– Man står högt upp vid utslaget och får en fin spegelbild runt ön tack vare vattnet. Dessutom är hela ön fint klippt. Det är en fin utsikt. I och med att man står ganska så högt upp så vill man slå en hög boll för att få den att stanna på green men man måste också ta hänsyn till vinden. Fast det har blivit en del HIO:s (holes-in-one) här också.
Bild: Photographer: Jacob Sjoman

Fjällbacka GK – hål 13 (par 3)

0
Ture Eriksson, klubbchef:
– Man kommer upp på en hög utslagsplats och slår ner emot en green som ryms i ett litet rum där berg och träd ramar in hålet. Du ser ganska långt ut mot horisonten och ut över Anråsälven. Det är ett läckert hål. Det är en utmaning eftersom hålet inte är jättelångt. Det är ett hål som kräver en del av spelaren och som är relativt svårt för både medelgolfare och den duktiga spelaren.

Vinnaren kommer att utses genom en slutlig omröstning av läsarna. Röstningen avslutades den 1 juni klockan 15.

Rättelse: En tidigare version av artikeln visade fel bild på ett av de nominerade hålen. Vi ber om ursäkt för misstaget.

ANNONS