Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

NY LEDARE. Arlind Sadriu har fått uppdraget som assisterande tränare för IFK Uddevalla. Bild: Håkan Fredriksson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Finalmålskytten blir assisterande tränare

Arlind Sadriu tar nu en fast plats i IFK Uddevalla Futsals ledarstab.

– Hos oss är det huvudtränarens sak att välja sin stab så det är Hector Maravilla som bestämt detta, säger Tommy Rasimus, sportchef i IFK futsal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

26-årige Sadriu har funnits på lagets bänk en tid men får från och med nu den officiella titeln assisterande tränare. Han är väl meriterad som spelare med SM-guld 2017, mål i SM-finalen och Champions leaguespel.

Under sin aktiva tid i IFK fick Sadriu efterhand allt svårare att kombinera träning och spel med sitt arbete varför han avbröt elitkarriären och spelade vidare i Diaspora.

Det var därifrån som förre IFK-coachen Mikael Alfredsson hämtade honom för uppdrag som ledare i IFK där han bland annat medverkat som assisterande tränare under klubbens Champions leaguespel på Cypern i höst.

Maravilla och Sadriu jobbar tillsammans även utanför futsalen vilket gjorde det lätt att göra valet. De har i samverkan med sin arbetsgivare också kunnat hitta ett sätt att kombinera den civila karriären med tränaruppdraget.

– Vi samarbetar väldigt bra. Arlind är en ärlig person och det kan behövas för att få ett objektivt utlåtande om till exempel spelarbyten. Han kan dessutom vårt spelsystem och känner killarna väl. säger Hector Maravilla.

Sadriu ska genomgå fotbollens första tränarsteg och väntar tillsammans med Maravilla också på att svenska fotbollförbundet ska erbjuda futsaltränarutbildning.

– Både Arlind och jag kan utvecklas i vårt ledarskap och om det inte blir något svensk utbildning snart får vi kanske söka oss utomlands,