Sex bollar. De fyra rektorerna i Munkedals kommun från vänster Christer Carlsson, Anki Holst, Lotta Liljedahl och Louise Olsson tog emot bollar av Niklas Aldegren i BFF ( tvåa från höger).
Sex bollar. De fyra rektorerna i Munkedals kommun från vänster Christer Carlsson, Anki Holst, Lotta Liljedahl och Louise Olsson tog emot bollar av Niklas Aldegren i BFF ( tvåa från höger).

Firar med utdelning av bollar

Bohusläns Fotbollförbund delar ut fotbollar till alla förstaklasser i distriktet som en del i sitt 100-årsfirande. Förutom att de ska användas på rasterna hoppas förbundet också att fler barn ska börja spela fotboll.

ANNONS
|

Redan dagarna före jul berättade Bohusläningen att Bohusläns Fotbollförbund (BFF) fyller 100 år. Förbundets kanslichef Lars Hansson berättade då att ambitionen var att få med så många som möjligt i firandet som ska pågå hela året. En del i firandet är alltså att dela ut fotbollar till alla förstaklasser i distriktet. 120 bollar har fått jubileumstryck och ska förhoppningsvis rulla på många skolgårdar runt om i Bohuslän inom kort.

På tisdagen var det förstaklasserna i Munkedals kommun som fick sina bollar via Niklas Aldegren som är ordförande i BFF:s utbildningsutskott. Han är även engagerad i Munkedals IF. Aldegren passade på när skolchefen i Munkedals kommun Liselott Sörensen Ringi hade samlat alla rektor i kommunen till möte. Sex bollar delades ut till de sex förstaklasser som finns i Munkedals kommun.

ANNONS

– Vi vill att intresset för fotbollen ska växa ute i skolorna och vi kämpar mot datorerna som så många barn sitter vid. Vi hoppas att intresset ska väckas hos någon där ute som kanske vill börja hos oss eller i någon annan förening, sa han innan han delade ut bollarna.

Liselott Sörensen Ringi tycker det är bra att förbundet delar ut bollar. Hon säger att skolorna i Munkedal vill vara aktiva när det gäller att stimulera till mer rörelse för barnen.

– Rörelse är bra för hjärnans utveckling och en viktig grej som vi gärna vill bidra till. Vi är positiva till allt som kan stimulera barn och ungdomar att röra på sig mer, säger hon.

120 bollar kommer alltså att delas ut i hela Bohuslän. Niklas Aldegren och förbundet hoppas dessa ska kunna locka till spontanidrott på skolgården för de barn som inte kan ta sig till en fotbollsförening.

– Fotbollen är en stor sport men har samma problem som många idrotter att vi tappar ungdomarna för tidigt. Det är inga problem att få barnen att börja, men de slutar alldeles för tidigt, säger han.

Bohusläns Fotbollförbund fortsätter nu sitt firande framöver med många aktiviteter. En jubileumsbok ska skrivas och en jubileumsmatch mot Dalsland kommer att arrangeras i samband med Kalles Kaviar Cup. Dessutom hoppas förbundet få någon form av landskampsarrangemang under hösten.

ANNONS

ANNONS