Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pannlamporna kommer att lysa upp terrängen runt Hällevi IP i Henån på lördag då Orust night trail arrangeras. Bilden är från Österlen maraton i Gärsnäs. Bild: TT

Fjärde året för Orusts mörka utmaning

Det började som en avslutning på orienteringssäsongen för de egen ungdomarna. Efter hand växte Orust night trail och nu kommer närmare 150 personer till start.

I förra veckan berättade vi om Uddevalla night run, ett nytt lopp som går helt i mörker där löparna endast leds av sin pannlampa. I Henån finns något liknande, men ännu mer utmanande.

LÄS MER: Marcus sätter ljus på löpning i mörker

Orust night trail är ett så kallat nattlopp som genomförs i mörker under lördagen. Starten är vid Brattås CK:s klubbstuga på Hällevi IP och det finns fyra distanser i årets upplaga. Från den korta över 1,5 kilometer för de yngsta till den längsta på 8,5 kilometer som över 100 personer redan har anmält sig till.

Över myrar och hällmarker

– Det är väldigt kul att springa i mörkret och ett sätt att hålla i gång även under vintern. En del av banan sträcker sig över vårt nedsläckta elljusspår men mycket går utanför banan där man får klättra, springa över myrar och hällmarker, berättar Magnus Arvidsson, tävlingsledare och ordförande i Brattås CK.

Klubben vänder sig till både orienterare och löpare som gillar att springa i pannlampans sken. Alla banor är snitslade med reflexer var tjugonde meter och fler verkar gilla utmaningen då antalet deltagare växer för varje tävling.

Orust night trail går för fjärde gången och är ett samarrangemang mellan Brattås orienterings- och friidrottssektioner. Det är klubbens näst största arrangemang efter DM i orientering där 500 aktiva deltog tidigare i år.