Bra helg. Jimmy Ojakangas gjorde en stark insats för Munkedals BTK i helgens superettan-matcher.
Bra helg. Jimmy Ojakangas gjorde en stark insats för Munkedals BTK i helgens superettan-matcher.

Fjärde krysset för Munkedal

5–5 mot Hägersten. 1–6 mot Norrtull. Det blev blandade resultat för Munkedals BTK i helgens superettanmatcher i pingis.

ANNONS
|

1982 spelade Mikael Appelgren EM-final i singel mot Jan-Ove Waldner. Idag, 30 år senare, är "Äpplet" fortfarande aktiv på elitnivå. I superettanmatchen mot Munkedals BTK förlorade han och partnern He Haijin en dubbelmatch för första gången på över två år.

Hägerstensparet hade 2–0 i set och matchbollar. Då vände Munkedalsparet Jimmy Ojakangas och Erik Åhman och vann matchen med 3–2. Det räddade också 5–5 totalt - Munkedals fjärde kryss så här långt i serien.

– Vi spelade riktigt bra mot Hägersten. Att vi skulle nå ett såpass bra resultat mot dom hade jag inte räknat väntat mig, säger lagledaren Benny Johansson.

ANNONS

Jimmy Ojakangas hade en lyckad helg i Stockholm. Vann tre singlar, en dubbel och förlorade bara en singel. Han och Erik Åhman var Munkedals bästa spelare.

– Så här bra tror jag aldrig att jag har sett Jimmy spela, berömmer Benny Johansson

Jämnt trots förlusten

I helgens andra match vann Norrtull över Munkedal med hela 6–1 - ett Munkedal som ännu inte vunnit någon match i superettan.

– Norrtull var bra, men vi hade inte riktigt marginalerna med oss mot dom. Vi förlorade en match med 11–9 i skiljeset och vi förlorade en match med 11–8 i skiljeset. Hade vi vunnit dom singlarna hade det förstås sett annorlunda ut, konstaterade Benny Johansson som ändå var nöjd med helgens insats.

– Ja, med tanke på att vi saknade Peter Karlsson så kan jag inte vara annat än nöjd.

Karlsson kommer inte att spela alla matcher för Munkedal men väntas vara tillbaka i hemmamatchen mot Askim hemma den 22 december.

En månad senare (26-27 januari) är det Hägersten och Norrtulls tur att komma till Munkedal.

Då vill Mikael Appelgren förstås ha revansch.

– Och så vill han väldigt gärna möta Peter Karlsson, säger Benny Johansson. Det blir något att se fram emot.

ANNONS
ANNONS