Ebba Årsjö vann guld. Arkivbild.
Ebba Årsjö vann guld. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Fjärde VM-guldet för överlägsen Årsjö: "Nervös"

Avsluta på topp.
Ebba Årsjö vann söndagens slalomtävling i alpina para-VM.
– Nu kan jag slappna av och fira, säger Årsjö till TT.

ANNONS
|

Det går att konstatera att 22-åringen har dominerat totalt på alpina para-VM i Espot, Spanien.

Ebba Årsjö, dubbel paralympisk mästare, vann söndagens slalom i överlägsen stil. Svenskan vann med hela 13,03 sekunders marginal till fransyskan Aurelie Richard.

Det var Årsjös fjärde guld på para-VM. Hon har tidigare tagit hem den ädlaste valören i super-G, kombination och storslalom.

– Det är jätteskönt och kul. Nu kan man slappna av och fira. Den här veckan har varit tuff och jag var nervös inför dagens tävling. Det var nästan så att jag inte vågade lita på mig själv. Det är väldigt skönt att jag har uppnått mitt mål och avslutade bra, säger Ebba Årsjö till TT.

ANNONS

Egentligen skulle det ha varit totalt fem tävlingar, men parallellslalomen ställdes in till följd av hårda vindar. På måndag åker den 22-åriga guldmedaljören hem till Sverige.

– Jag ska fira på hotellet lite nu, men imorgon blir det firande med familjen. Sedan blir det att ta det lugnt hemma. Det är nästan två veckor till nästa tävling så det blir nästan en paus, säger hon.

Ebba Årsjö har en muskelnedsättning i högerbenet, en bieffekt av Klippel-Trenaunays syndrom som hon föddes med. Efter segern i storslalom i torsdags berättade hon att hon var sliten och hade väldigt ont.

ANNONS