Fler clowner än någonsin...

Det saknas aldrig saker att fundera över – en del mer ­bisarra och märkliga än andra.

ANNONS
|

Den här veckan verkar världen i högre grad än vanligt ha drabbats av clowner, med eller utan masker och röda näsor.

I sportens värld har norska längdskidåkningsstjärnan Therese Johaug och hennes lagläkare trampat över. Trots förklaringen, som är bland de värsta Norge-historier jag hört, så är det till slut och efter besvikelse, ilska, tårfloder och ursäkter förstås frågan om ett regelbrott.

Frågan är varför varken lagläkaren eller Johaug kollade vad som ingick i krämen. Det förvånar mest i detta nationella trauma som nu skakar Norge från Knivskjellodden i norr till Pysen i söder.

Missar man dessutom den stora dopningsmarkering som tydligen fanns på kartongen borde man nog för länge sedan ha gått till.., ja ni vet den där optikerkedjan eller någon av dess konkurrenter.

ANNONS

Jag kan samtidigt bara hålla med min vän och kollega Espen Normann på norska Fredriksstad Blad som konstaterade att den här historien bara har förlorare. Störst av dem är idrotten i allmänhet och den norska i synnerhet. Och då har jag inte nämnt astmamedicin en enda gång.

Veckans ”OK, lugna ner er, gott folk”: Det behövdes bara två segrar för 41:a rankade Sverige mot 74:e rankade Bulgarien och 145:e rankade Luxemburg innan mångas förväntningar skruvades upp igen. Frågetecknen är fortfarande större än utropstecknen, men Janne Andersson fick den start han behövde.

Det finns dock gott hopp på lång sikt genom killarna och tjejerna i våra lovande ungdomslandslag. Jag hoppas att de får bästa möjliga stöd och råd för att hantera den djungel av agenter, kontrakt och lockande genvägar som redan hamnat i deras väg. Suget efter snabba pengar har redan krossat för många talangers drömmar.

Veckans glada besked: Breddtävlingen Uddevalla MTB lever vidare. Efter succépremiären i somras finns alla förutsättningar för att detta ska bli ett jätteevenemang i Uddevalla. Det är också ett gott exempel på hur flera föreningar kan samverka, något som behövs när klubbarna och de ideella krafterna bara blir färre.

Till sist: I helgen ska jag bland annat se handboll i Agnebergshallen och hoppas att en del av er gör mig sällskap. Fler borde ta chansen att på plats kolla fotboll, innebandy, hästhoppning, pingis, simning och allt annat som händer häromkring varje vecka. Livet och sport i synnerhet upplevs bäst i verkligheten.

ANNONS

Allra sist: The times they are a-changin som den nyutnämnde Nobelprismottagaren Bob Dylan sjunger. Att vara tillbaka på sporten efter tio år känns ändå lite som att komma hem. Nu ska de nygamla kollegorna och jag förvalta, förädla och förnya innehållet i våra kanaler. Hör av dig, tipsa och påverka!

ANNONS