Fler spelare lämnar Ljungskile

Yussif Chibsah och Allan Mohideen hade ett år kvar på kontraktet med Ljungskile. Men nu är det klart att båda spelarna lämnar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ljungskile jobbar just nu hårt med truppen inför kommande år. Där ingår alltså inte vare sig Yussif Chibsah eller Allan Mohideen. Trots att de hade ett år vardera kvar på kotraktet.

– Vi har gjort en uppgörelse med båda två om att inte tillhöra Ljungskile längre, säger Hannes Stiller i fotbollsutskottet.

Dåvarande tränaren Jonas Olsson värvade ghananen Yussif Chibsah för ganska precis ett år sedan. Chibsah, som tidigare representerat Djurgården, Gefle, turkiska Alanyaspor och Gais, skrev på för två säsonger med Ljungskile.

Men succén för Chibsah och övriga laget uteblev under säsongen 2016. Nästa år är det spel i division 1 som gäller och då finns inte Chibsah med i truppen.

ANNONS

Det gör inte heller backen Allan Mohideen som värvades till Ljungskile från Qviding av Tor-Arne Fredheim inför säsongen 2015.

Däremot kommer David Frölund att stanna i föreningen. Han är i samma situation som Chibsah med ett år kvar på kontraktet men kommer alltså att vara kvar.

– Vi för en dialog med spelare som sitter på gamla kontrakt för att hitta kreativa lösningar. Det är för att anpassa kontakten till den nuvarande budgeten, säger Hannes Stiller.

Vad kan det vara för lösningar?

– Det är lite olika, men det kan vara att hjälpa spelarna till jobb eller en utbildning. Eftersom vi nu kommer att träna helt andra tider finns ju möjligheten att gå en utbildning exempelvis. Men exakt hur det ser ut för varje spelare går jag inte in på.

ANNONS