Medaljer. Uddevalla Sim hade för första gången på länge en trupp vid Masters-SM i simning.
Medaljer. Uddevalla Sim hade för första gången på länge en trupp vid Masters-SM i simning.

Flera uddevallamedaljer i Masters-SM

Det blev flera medaljer när Uddevalla Sim för första gången på länge hade en trupp på plats vid Masters-SM i Eskilstuna.

ANNONS
|

För första gången på mycket länge hade alltså Uddevalla Sim en trupp på plats på Masters-SM i simning. I år avgjordes tävlingen i Eskilstuna. Fyra simmare från Uddevalla Sim fanns på plats, plus ytterligare ett par som fostrats i dåvarande Skärets SS men nu tävlar för andra klubbar.

– Det forna Skäretgänget och uddevallasimmarna hade en trevlig helg med många fina simningar och roliga minnen att dela med sig av. Alla deltagarna var överens om att masterssimning är ett fantastiskt roligt sätt att hålla igång med simning som motionssport och ett bra sätt att behålla kontakten med sina tidigare träningskompisar, säger Fredrik Olsson i Uddevalla Sim.

ANNONS

De uddevallasimmare som kom till Eskilstuna hade sina aktiva karriärer under 80- och 90-talen, och flera var då framstående vid Sum-Sim. Bäst lyckades Tony Vikarand som tog en guldmedalj på 50m bröstsim, och även en silvermedalj på 100m bröstsim i klassen H40-44 år. Helena Malmeling tog tre silvermedaljer i D40-44år, 50m bröstsim, 50 ryggsim och 100m ryggsim. Martin Rogersson tog silver i H45-49år på100m ryggsim.

ANNONS