Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Folkets vinnare fick hälften av rösterna

Fem kandidater fanns att rösta på fram till slutet av Uddevalla idrottsgala. Till slut var vinnaren överlägsen.

51 procent räcker för att få egen majoritet. Det behövde inte Marcus Eliasson tänka på i kategorin för Folkets pris. Men han fick fler röster själv än de andra alternativen tillsammans.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det var framme vid slutet av idrottsgalan som den mest ovissa kategorin skulle få sin vinnare. På vägen fram och under nästan hela galakvällen kunde idrottspubliken – folket – rösta på en av följande fem kandidater till just Folkets pris: Meraf Bahta, Mikael Appelgren, IFK Uddevalla futsal, Marcus Eliasson och Glenn Johansson.

När utfallet av rösterna lästes upp var det alltså med över hälften av rösterna som trialföraren Marcus Eliasson vann.

– Jag brukar inte bli nervös. Inte när jag kört VM eller något sådant stort, men de här alltså..., säger en rörd Marcus efteråt.

Han firade med familjen som satt vid bordet och prisets betydelse märktes tydligt.

– Det här är ett av de största priserna eftersom det inte är något som jag presterat för. De har valt mig och därför slår det så högt. Jag visste att jag hade en bra chans men trodde att futsalen skulle ta det. De är ett lag och det handlar om att sprida ett budskap till så många som möjligt. Det gick vägen och jag är otroligt tacksam.

– Jag måste verkligen passa på att tacka alla som röstat. Helt fantastiskt! Det blir ett lugnt firande och sedan ska jag upp och jobba, säger folkets vinnare på idrottsgalan.

Folkets pris delas ut av Uddevalla Näringsliv tillsammans med Uddevalla kommun.

Se alla bilder från galan här: