"Någon gång måste vi väl ändå få det", säger Peter Forsberg som inte gett upp hoppet om ett OS i Sverige.
"Någon gång måste vi väl ändå få det", säger Peter Forsberg som inte gett upp hoppet om ett OS i Sverige.

"Foppa": Tråkigt att falla på målsnöret

De tre OS-guldmedaljörerna Peter Forsberg, Anja Pärson och Anna Hasselborg var alla besvikna efter att Sverige ännu en gång misslyckats med att få arrangera ett vinter-OS.

ANNONS

Tvåfaldige OS-guldmedaljören Peter Forsberg var på plats i Lausanne för att stötta den svenska OS-ansökan.

- De i organisationskommittén som jobbat med det här har presenterat ett superkoncept, säger Forsberg som tycker synd om de unga svenska idrottare som nu inte får tävla i OS på hemmaplan 2026.

- Nu kommer de inte få den uppmärksamhet på vägen heller som de kanske hade fått.

ANNONS

Har inte gett upp

Forsberg, som var med och fixade hockeygulden 1994 och 2006, det senare i italienska Turin, har dock inte gett upp hoppet om ett vinter-OS i Sverige, trots sju misslyckade försök.

- Någon gång måste vi väl ändå få det.

Alpina legendaren Anja Pärson, med tre OS-medaljer på kontot, suckar över att Sverige förlorade omröstningen om vinter-OS 2026.

- Nu känns det tungt. Det är jättetråkigt för Sverige. Det kändes som vi borde ha tagit det, säger Anja Pärson till TT.

- Sverige som arrangör är ett starkare land tycker jag. OS i Turin 2006, där jag var aktiv, kan jag inte säga att de lyckades alla gånger med den olympiska känslan. Det är klart att man är besviken. Jag har alltid tyckt att Sverige, oavsett vad man gör, är otroligt duktigt på att organisera.

ANNONS

Regerande OS-guldmedaljören i curling, Anna Hasselborg, var också besviken.

- Det är väldigt tråkigt. De som jobbat med det här har gjort ett fantastiskt jobb, men det räckte inte, säger Hasselborg.

- Men det är bara att gratulera Italien.

"Känns lite snöpligt"

Att OS hamnar i Italien påverkar inte hennes egen karriär.

- Nej, vi ser bara till nästa OS (i Peking 2022). Men det är klart att det skulle varit kul att delta i ett OS på hemmaplan.

En som mycket väl kan vara på toppen av sin karriär om sju år är Ebba Andersson. 21-åringen, som redan nu har ett OS-silver i längdstafett från 2018, kommer vara 28 år under OS 2026 och tycker det är tråkigt att hon inte får chansen att vinna ett olympiskt guld inför hemmapubliken.

ANNONS

- Det känns lite snöpligt. Det hade verkligen varit en otrolig känsla att köra hemma i Sverige, säger hon.

- Jag hade kanske en liten känsla att Milano skulle ta det, men samtidigt hade man ju en förhoppning att det skulle falla i Sveriges favör. Men nu blev det som det blev, det är bara att acceptera. Livet fortsätter.

Lausanne, TT:s utsända
ANNONS