Olivia Nyman var tillbaka när kropps kvalade mot HK Malmö. (Arkivfoto)
Olivia Nyman var tillbaka när kropps kvalade mot HK Malmö. (Arkivfoto) Bild: Erik Weiefors

Förlust i förlängningen för Kropps – måstematch väntar

Det blev förlägningsförlust för Kropps damer i första mötet mot HK Malmö i bäst av tre serien i kvalserien. Nu väntar en måstematch i Agnebergshallen nästa söndag om Kroppskultur ska spela i Allsvenskan nästa säsong. – Det är tungt, säger Kropps huvudtränare Mikael Andreasson.

ANNONS
|

Division ett laget HK Malmö drog det längsta strået i första kvalmötet mot Kropps damer, som nu måste vinna nästa söndag för fortsatt spel i Allsvenskan nästa säsong. Slutresultatet skrevs till 26-24 till skånelagets favör.

Tio lika efter första halvlek, och lagen bytte mål med varandra hela andra halvlek. 20-20 efter 60 minuter, så förlängning krävdes för att hitta en vinnare och där kunde Malmö till slut avgöra.

– Vi följer matchplanen och tjejernas inställning i första halvlek är i grunden bra, sen orkar vi inte riktigt och lite nervositet smyger sig på, säger Kropps huvudtränare Mikael Andreasson.

ANNONS

Inför andra kvalmatchen hoppas han på mer intensitet i lagets försvar, och ett bättre samarbete framåt.

– Ju längre matchen går märker jag att vi inte riktigt orkar störa och låsa de i deras anfall tidigt. Nycklarna offensivt är ett bättre samarbete med linjen och att få svaj på deras mittförsvar, säger han.

Skadeläget fortsatt oklart

Johanna Johansson var med på bänken idag, men fick ingen speltid dagens match, även Olivia Eketjäll och Ellie Andersson missade dagens match, med sjukdom respektive skadeproblematik.

– Vi hoppas att få tillbaka Ellie till nästa helg, men hon måste träna först så vi får se, säger Mikael Andreasson.

Olivia Nyman var tillbaka i laget och tränare Andreasson var nöjd med det han såg.

– Hon är grym bakåt och gör ett mål framåt, säger han.

Söndag den 14 april 17.00 i Agnebergshallen spelas den andra kvalmatchen i bäst av tre serien. Vid vinst för Kropps spelas det en tredje och avgörande match onsdagen den 17 april klockan 19.00, även det i Agnebergshallen.

ANNONS