Jordan Larsson satte 2–1 för IFK Norrköping i 2–2-matchen mot Hammarby på Tele2 arena i Stockholm.

Formstark Tankovic fixade oavgjort åt "Bajen"

Jordan Larsson såg ut att bli hjälte när hans IFK Norrköping gick mot en tung seger i bortamötet mot Hammarby. Men formstarke Muamer Tankovic ville annorlunda – med en kvart kvar satte han 2–2 och fixade en poäng till Hammarby.

|

Muamer Tankovic har varit en av vårens hetaste spelare och mot IFK Norrköping borde han ha gjort säsongens sjätte mål redan efter fyra minuters spel – då stod Isak Pettersson i vägen.

Men Hammarbys offensive mittfältare skulle få sin revansch. Med en kvart kvar av matchen väggspelade Tankovic med Vidar Örn Kjartansson i gästernas straffområde och den här gången gjorde han inga misstag när han satte 2–2 och fixade en poäng till hemmalaget.

- Klart det var skönt att sätta den till slut, men jag ville göra ett till, säger han efter matchen.

Målet innebär att Hammarby nu inte har förlorat på sex matcher.

Mål efter två minuter

I en match som svängde var det Hammarby som, minst sagt, imponerade i upptakten: Vidar Örn Kjartanssons ledningsmål tog en och en halv minut.

Då hade gästerna inte ens fått låna bollen.

Trots en inledning som var allt annat än pigg var det IFK Norrköping som gick mot tre poäng. Och matchhjälten var anfallaren Jordan Larsson, som låg bakom IFK Norrköpings kvitteringsmål och sedan själv bredsidade in 2–1 i den första halvleken. Anfallarens sjunde mål i år och hans tredje på tre matcher.

- Det är nog den bästa formen jag har varit i hittills i min karriär. Det är extremt skönt, säger Larsson som hade ett tufft fjolår i allsvenskan med bara ett mål.

"Otrolig räddning"

Och om det var Jordan Larsson som dominerade offensivt var det IFK Norrköpingmålvakten Isak Pettersson som var avgörande defensivt. Utöver räddningen på Tankovics friläge i början stod 21-åringen för en fin parad när Imad Khalili skickade iväg en projektil efter en tilltrasslad situation i "Pekings" straffområde.

- Det gick mycket upp och ner men jag tycker vi har de vassaste chanserna. Deras målvakt gör två fantastiska räddningar, säger Tankovic om Petterssons insats.

Den räckte till ett poäng, men inte tre. För IFK Norrköping var det oavgjorda resultatet vårens sjätte kryss.

- Jag tycker att oavgjort är rättvist. Vi har chanser att göra 3–2, men det har "Bajen" också. Det är en av årets svåraste matcher så 2–2 får vi vara nöjda med, säger Jordan Larsson.