Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Martin Svedberg, assisterande tränare, tycker att Rockets blev hårt straffade i början av den tredje perioden borta mot Zenith. Bild: Joel Hansson

Formsvaga Rockets dalar – nära nedflyttningsstrecket

Nedflyttningsstrecket kryper allt närmare Rockets. Borta mot Zenith från Hisingen kom tredje raka förlusten.
– Det här var tungt. Det kände vi allihopa, säger Martin Svedberg.

3–3 och en skön känsla inför sista perioden.

Rockets innebandyherrar kunde känna doften av första vinsten sedan 27 november.

Men nykomlingarna från Uddevalla hade inte marginalerna på sin sida. I början av den tredje perioden kom Johan Olsson fri, men bommade.

Istället vände spelet och i anfallet efter skickade Zenith in 4–3. Surt som citron och ännu kämpigare blev det när göteborgarna kort därefter gjorde både 5–3 och 6–3.

Kämpade sig tillbaka

Rockets hämtade sig, reducerade till 6–4 och med knappa minuter kvar fixade Dennis Lindblom 6–5.

Men det var för sent.

– Det här var tungt. Det kände vi allihopa att det var jobbigt efteråt. Vi kände att vi hade en riktigt bra möjlighet att ta poäng, säger Martin Svedberg, assisterande tränare.

Han menar att Rockets hade ett bra läge inför den sista perioden.

– Ja, vi kände mersmak och istället blev det tvärtom. Vi slarvade och missade lägen i början av tredje perioden samtidigt som de gjorde tre mål.

Börjar att brännas

Uddamålsförlusten innebär att Rockets kommer allt närmare nedflyttningsstrecket i division 1. Uddevallaget och Alingsås har 16 poäng – lika många som Fristad som ligger under strecket.

– Just nu är vi ett läge i tabellen där vi behöver våra poäng och måste fortsätta kriga för att klara vår målsättning: att hänga kvar, säger Martin Svedberg.

I Rockets fanns framför allt ett utropstecken i forwarden Edvin Fridman. Han gjorde tre mål och stod ut med sin fina prestation.

– Edvin (Fridman) är extremt uppoffrande i sin spelstil. Han springer otroligt mycket, är irrationell och är väldigt orädd. Därför var det roligt att han fick utdelningen i dag i form av tre mål.

På fredag får Rockets chans till revansch hemma mot Varla från Kungsbacka.

– Vi slog dem på bortaplan och de är nykomlingar precis som vi. De spelar en snabb innebandy, men gör vi en bra match rätt igenom så tror jag att vi står där med tre poäng.