Emil Forsberg under EM-kvalmatchen mot Rumänien på Friends arena. Arkivbild.
Emil Forsberg under EM-kvalmatchen mot Rumänien på Friends arena. Arkivbild.

Forsberg: Alla blir väl sura någon gång

Sveriges mittfältare Emil Forsberg skapade rubriker under fotbollsherrarnas senaste samling som han lämnade efter en av två matcher. Nu ger han sin syn på turbulensen.

ANNONS
|

Emil Forsberg blev utbytt i EM-kvalmatchen mot Rumänien efter drygt 60 minuter och visade tydligt att det inte var det han ville. Han gick igenom den mixade zonen utan att prata med medierna och lämnade därefter samlingen, som fortsatte med match mot Norge, med hänvisning till problem med ljumskarna.

I Aftonbladet rapporterades att Forsberg lämnat Blågult i "vredesmod" och spekulationerna om en schism med förbundskaptenen Janne Andersson tog fart.

Till Expressen ger nu Forsberg sin version av vad som hände, och säger att det faktum att han lämnade samlingen inte hade något att göra med att han blev utbytt utan att han och Andersson redan före matchen hade pratat om att två matcher kunde vara för mycket med tanke på den belastningsskada Forsberg haft.

ANNONS

- Kolla på världsfotbollen hur det är i dag när en spelare byts ut. Alla blir väl sura någon gång när de blir utbytta. Jag blev förbannad över att bli utbytt eftersom jag ville vara kvar, jag kände att jag var på gång, hade gjort en bra match och ville spela vidare, säger han till tidningen och fortsätter:

- Men när vi spelar på den här nivån måste vi ju få visa lite känslor, det gör jag ju för att jag bryr mig om landslaget och inget annat. Jag visar känslor för att jag vill hjälpa landslaget och Janne sa det själv, det var ingen grej alls.

TT
ANNONS