Emil Forsberg levererade en assist när Leipzig vände och vann mot Hannover. Arkivbild.

Forsbergassist när Leipzig vände

|

Emil Forsberg inledde Leipzigs Bundesligamatch hemma mot Hannover på bänken. Bara minuter efter att han blivit inbytt i andra halvlek fick han se brasilianaren Jonathas göra ett överraskande 1–0 mål för gästerna.

Leipzig skulle dock vända – även om det dröjde.

Danske Yussuf Poulsen kvitterade med 20 minuter kvar, innan Timo Werner, assisterad av Emil Forsberg, gjorde 2–1 för hemmalaget.

Seger blev det också för Albin Ekdals Hamburg, med 3–1 mot Stuttgart. Ekdal startade matchen vilket var ett skönt tecken för den skadeförföljde mittfältaren inför playoff-matcherna mot Italien.

I tungviktsmötet mellan Dortmund och Bayern München var det de sistnämnda som var strået vassare. Mål av Arjen Robben och Robert Lewandowski gav Bayern 2–0-ledning i paus. David Alaba ökade på i den 67:e minuten innan Marc Bartra hittade ett tröstmål för de gulklädda i slutminuterna. Alexander Isak var inte med i truppen, då han valdes bort till förmån för engelska supertalangen Jadon Sancho. Den unge engelsmannen fick dessutom göra Bundesligadebut med ett tio minuter långt inhopp på slutet.