Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laddad. Simon Forslund är laddad inför det andra mötet med ett allsvenskt lag på en vecka.

Forslund trivs med tuffa krav

Simon Forslund tog steget från tvåan och IFK Uddevalla till ettan med lokalkonkurrenten Ljungskile. Han har inte ångrat sig. – Det är proffsigt i Ljungskile, det trivs jag med, säger han.

Målvakten Simon Forslund, 25 år, kom till IFK Uddevalla inför förra säsongen. Då närmast från division 3-klubben IFK Ölme men målvakten har också erfarenhet från spel i division 1 med Karlstads BK. Därför kändes det som ett naturligt steg att lämna IFK Uddevalla för Ljungskile när frågan blev aktuell.

– Första tiden i Ljungskile har jag trivts väldigt bra i miljön. Det är ett steg upp vad gäller professionalism i föreningen med lite mer krav. Det är också lite bättre runt omkring i organisationen, säger han.

Att dessutom kastas in i tuffa tävlingsmatcher mot allsvenskt motstånd så här tidigt på säsongen var inget han hade räknat med. Men han tycker det var helt rätt att tacka ja.

– Det är väldigt stimulerande om vi tar dessa matcherna på rätt sätt, Vi får med oss mycket rent självförtroendemässigt, säger han.

Ljungskile var kraftigt nederlagstippade i matchen mot IFK Göteborg. Och det började inte så bra. Simon tvingades släppa tre mål bakom sig i den första halvleken. De två första tycker han inte är så mycket att säga om.

– Men på det tredje målet borde jag varit mer beslutsam och sett till att ha fått bort bollen. Det är sånt som kan hända och bara att gå vidare mot nästa situation.

Hur matchen utvecklade sig, med ett övertag för Ljungskile, i den andra halvleken är något som förvånar Forslund. Däremot är han inte förvånad över att laget gjorde en såpass stark prestation.

– Jag är förvånad över att det var vi som hade taktpinnen när matchen skulle avgöras, men inte förvånande att vi skulle gå ut och göra en bra prestation med bra försvarsspel och ett tydigt sätt att anfalla, säger Simon Forslund.

I dag gäller det allsvenska nykomlingen Sirius. Simon Forslund är övertygad om att Sirius sett förra veckans match och är beredda på hur Ljungskile spelar.

– De kommer säkert inte att underskatta oss utan göra sitt jobb och då är det ett spelskickligt lag. Det kommer säkert bli en matchbild där de vill föra spelet och ha mycket boll. Det ger oss möjligheten att ställa om snabbt vilket vi är bra på.

Även tränaren Glenn Ståhl styrker den bilden. Han har studerat Sirius senaste match och kan konstatera att de vill ha mycket boll.

– Det blir en ännu större utmaning för oss än mot IFK Göteborg. Nu blir det ännu viktigare med organisationen, strukturen och tålamodet i försvarsspel. Vi får inte heller fuska med småsaker som att stänga ytor exempelvis, säger han.