Tufft. Ljungskile SK har det fortsatta tufft ekonomiskt med skatteskulder på 1,2 miljoner som ska betalas inom fyra veckor.
Tufft. Ljungskile SK har det fortsatta tufft ekonomiskt med skatteskulder på 1,2 miljoner som ska betalas inom fyra veckor.

Fortsatt tufft ekonomiskt för LSK

Ljungskile SK har skulder till skatteverket på omkring 1,2 miljoner kronor, varav 950 000 har gått vidare till kronofogden och ska vara betalda inom fyra veckor. Annars kan det bli konkurs.

ANNONS
|

På torsdagen kom beskedet att Ljungskile SK har tackat ja tillÄngelholms plats i Svenska cupen (se separat artikel). Samtidigt fortsätter klubben att kämpa med ekonomin.

Det är inget nytt att Ljungskile SK har det tufft ekonomiskt. Efter uttåget ur superettan har man genomgått ett ekonomiskt stålbad med exempelvis en spelarbudget som är bantad med hälften. Men det är ändå fortsatt tufft. Skulden till skatteverket är 1,2 miljoner och i onsdags gick 950 000 av dessa till kronofogden.

– Det är fortsatta tufft helt klart. Vi har en historisk ryggsäck som vi under förra året betat av en hel del på. Men det återstår en hel del att göra. Vi har bantat spelartruppen med hälften och sett över alla kostnader och gjort vad vi kan, säger ordföranden Erland Holmdahl.

ANNONS

Nu jobbar man stenhårt med intäktssidan med ambitionen att betala av skulden inom fyra veckor.

– Vi har aldrig haft så många medlemmar som nu och har kommit i gång bra med sponsorförsäljningen. Jag är som vanligt optimist när det gäller det ekonomiska. Ambitionen är att klara det, sedan återstår att se om vi gör det, säger Holmdahl som också trycker på den positiva stämning han upplever finns i klubben just nu.

– Den här klubben har, som katten, nio liv och vi har en enorm solidaritet runt klubben. Vi är bättre organiserade än någonsin. Jag tror vi kommer att klara detta också, säger han.

Vad händer om ni inte gör det?

– Om vi inte kan betala våra skulder så kan ju någon begära oss i konkurs.

Så detta kom inte som någon chock?

– Nej, vi är ju smärtsamt medvetna om vår ekonomiska situation och jobbar hela tiden med den. Vi drog ner skuldbördan med drygt tre miljoner 2016 och har samma målsättning för detta år - då har vi en ekonomi i balans vilket är målsättning för året, säger Holmdahl.

ANNONS