Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborg FC spelade 1–1 borta mot Rosengård i måndagens allsvenska premiär. Nu står det klart att lördagens hemmapremiär mot Hammarby ska spelas som planerat – men kanske med linjer för amerikansk fotboll på planen, efter en dubbelbokning.

Fotboll med tvärlinjer kan lösa arenakaos

Kommunen dubbelbokade två evenemang på samma arena. Nu får Göteborg Marvels flytta sin match mot Carlstad i den amerikanska fotbollens superserie, och Göteborg FC kan få spela fotboll med linjer för amerikansk fotboll på planen.

Den som sökt information på nätet om idrottsevenemang i Göteborg kommande lördag har fått förvirrande budskap.

Både Göteborg FC i fotbollens damallsvenska och Göteborg Marvels i den amerikanska fotbollens superserie för herrar har uppgett sig ha hemmamatch på Valhalla idrottsplats klockan 15, en krock som uppmärksammats av Göteborgs-Posten.

- Det har skett en dubbelbokning, på grund av den mänskliga faktorn, säger Mikael Persson, informationsansvarig på kommunens arenabolag Got Event, till TT.

- Det är jättetråkigt, tillägger han.

Nu har Got Event bestämt att Göteborgs FC:s match mot Hammarby ska spelas som planerat på Valhalla, på lördag klockan 15.

- Vi diskuterar med Göteborg Marvels hur vi ska hitta en lösning för dem, säger Mikael Persson.

Enligt Marvels finns ett förslag från Got Event om att Marvels herrlag ska spela på lördag klockan 17, strax efter Göteborg FC:s match.

- Det har vi accepterat. Nu hoppas jag att våra motståndare Carlstad accepterar det och att Göteborg FC accepterar det, säger Jens Carlqvist, ordförande i Göteborg Marvels, till TT.

- Men då tvingas de spela med våra linjer, tvärs över planen. Fast vi tvingas ju spela med deras linjer, så det är väl inga konstigheter, tycker Carlqvist.

Göteborg Marvels damlag ska enligt programmet också spela på Valhalla, tidigare på lördagen. Den matchen, mot Örebro i södra superserien, berörs hittills inte av bokningsröran.