Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktig. Hampus Bohman har fått stort förtroende på sin vänsterbacksposition den här säsongen från tränaren Glenn Ståhl.

Ändringen fick fason på Ljungskiles spel

Ljungskile hänger med i toppen av division 1 – och mycket beror på en bra inställning hos spelarna. – Vi kämpar alltid hela vägen, säger Hampus Bohman.

Fem vinster, två oavgjorda och en förlust. Ljungskiles fina säsongsinledning har gett laget en lika fin andraplats i tabellen efter åtta spelade omgångar.

– Jag tycker att vi får vara ganska nöjda. Spelet har väl inte varit superbra offensivt sett, men vi har varit stabila bakåt under hela säsongen. Man ser verkligen att vi har den här krigarmentaliteten, och kämpar hela vägen varje match. Sedan tycker jag det offensiva har börjat fungera bättre och bättre under de senaste matcherna, säger lagets vänsterback Hampus Bohman

– Vi är med där uppe i racet, så vi känner att det har gått ganska bra ändå.

Endast tre poäng skiljer ettan Landskrona och tvåan Ljungskile. Och vill det sig riktigt väl kan den ordningen vara utbytt efter helgen. Landskrona har en tuff match borta mot Utsikten, medan LSK tar emot tabelljumbon Rosengård hemma på Skarsjövallen.

– Det blir absolut ingen enkel match, även om många antar att det bara räcker att spela av matchen mot dem som ligger sist. Men vi ska ha samma inställning som alltid och bara gå in och mala ner dem från minut ett. Vi ska inte ge dem någonting.

– Men jag tror att det kommer gå vägen och att det blir vi som får gå därifrån med tre poäng.

Hampus Bohman kom till Ljungskile inför den här säsongen efter två år i Örgryte. Dessförinnan gjorde han två säsonger med Oddevold. Sedan ankomsten har vänsterbacken varit bofast i Glenn Ståhls startelva, vilket han naturligtvis trivs bra med. Även om han gärna varit lite mer delaktig i spelet.

– Ja, det gör jag. Det har funkat bra, och vi har haft ett bra samarbete i backlinjen. För egen del vill jag dock kunna följa med mer offensivt. Där trivs jag bäst, men det blir väl så när det inte funkat riktigt framåt. Så jag hoppas på att det ska kunna bli så mer och mer.

Att ha bollen i laget mer är något ytterbacken trivs bra med, och det blev också lösningen efter några matcher där spelet inte stämde för laget.

– Vi ändrade så att vi skulle ha bollen mer längs marken. Många matcher har vi tagit ledningen och sedan bara vill bevara den ledningen, och inte vågat spela riskfyllt.

– Jag menar, om bollen hela tiden är i luften och 174 centimeter långa Hampus ska upp och kriga så blir det inte särskilt lyckat. Jag har hellre bollen vid fötterna. Där är jag bäst, och så även laget.