Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hannes Stiller slutar som assisterande tränare i Ljungskile.

Även Hannes Stiller slutar som tränare

Jonas Olsson slutar som tränare i Ljungskile – och assisterande tränaren Hannes Stiller följer efter.

Ljungskile SK meddelade på torsdagen att klubben och tränaren Jonas Olsson går skilda vägar med omedelbar verkan. Även hans närmaste medarbetare i a-truppen lämnar sin post.

Hannes Stiller har figurerat i flera Ljungskileroller under säsongen. Som spelare, assisterande tränare och på senare tid också som klubbchef. Från och med nästa vecka blir det "bara" som spelare och klubbchef.

– Fram tills vi presenterar en ny tränare kommer jag att driva träningen. Sedan kliver jag av som assisterande tränare och vi jobbar på att få in en ny assisterande också. I den här processen är det några namn som figurerar och vi känner att det är bra att ha två tränare, det jobbar vi efter. Oavsett vilka det blir är det viktigt att de pratar med varandra innan de tackar ja, säger Hannes Stiller.

Vem har kommit fram till beslutet att Jonas Olsson lämnar Ljungskile?

– Det är diskussioner inom både styrelsen och fotbollsutskottet som har fattat det här beslutet gemensamt.

När fattades det?

– Det fattades formellt i förrgår (tisdag) och beskedet gavs till Jonas i då. Vi hade ingen träning i går och han var här i dag och tackade truppen för sin tid här. De fick möjlighet att säg hej då, och som med allt annat han gjort här var han oerhört professionell i det också.

Hur ser överenskommelsen mellan LSK och Jonas ut?

– Det är en uppgörelse mellan Ljungskile och Jonas och den håller vi för oss själva. Vi har gjort klart alla förehavanden mellan oss och sedan går vi vidare.

Arbetet med att hitta en ny tränare är det Ljungskile SK:s fotbollsutskott som jobbar med. Där ingår Bosse Fagerberg, Mats Andersson och Hannes Stiller. Även ordföranden Erland Holmdahl är med i den processen.

Ljungskile har kommunicerat ut att en ny tränare ska presenteras på måndag klockan 13.30. Det innebär inte att någon är hundra procent klar för jobbet.

– Nej, hade det varit klart så hade vi gått ut med i dag.

– I den här världen är ingenting klart förrän papprena är påskrivna, och det är dem inte nu. Innan papprena är påskrivna kommer jag inte att kommentera vem det är eller när det blir klart. Vi har en ambition att lösa det så fort som möjligt, säger Hannes Stiller.

Handlar det om ett namn som ni jobbar med?

– Det handlar om ett par namn, men vi har ett huvudspår som vi går på.

Är det en extern lösning?

– Ja.

På måndag har Ljungskile också match i superettan då laget åker till Gamla Ullevi och möter Örgryte. Bara några timmar efter att den nye tränaren ska presenteras och tanken är att denne ska leda laget då.

– Ja, det är vår absoluta ambition, säger Hannes Stiller.