Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ahmed El-Amrani, tvåmålsskytt. (Arkivbild).

Återstarten slutade i moll

Ljungskile kom till Åtvidaberg med två nya anfallare, laget gjorde två mål framåt men återstarten i superettan slutade ändå i moll.

Frågan var hur Ljungskile skulle klara sig utan sina anfallare. Gabriel Altemark Vanneryr har varit borta ett tag. Han fick sällskap på skadelistan av Hannes Stiller och Tim Nilsen under sommaren.

Det löste tränaren Jonas Olsson genom att sätta ett helt nytt anfallspar på planen.

Jakob Olsson har mestadels spelat yttermittfältare i år, Alexander Mellqvist har varierat mellan mittbackspositionen och innermittfältet. Mot Åtvidaberg var de spjutspetsar i tvåmannaanfallet.

– Jag vet att de kan spela där. Båda gör det bra och jag är nöjd med dem. Jakob kommer till flera lägen och har ett skott i ribban. Mellqvist krigar på men tröttnar i värmen, säger LSK-tränaren Jonas Olsson.

Det draget gav inga mål från Olsson och Mellqvist men bakom dem fick Ahmed El-Amrani också flytta framåt. Norrmannen har oftast varit ytterback men från sin mittfältsposition gjorde han två mål på lördagen.

– Ahmed har offensiva kvaliteter och kan spela både ytterback och yttermittfältare. Det beror lite på hur laget ser ut i övrigt och nu hade vi David (Frölund) med också, resonerar Jonas Olsson.

Två mål gjorde också Åtvidabergs ytter Mahmoud Eid. Båda gångerna fick han låga inlägg från vänster och avsluten var skoningslösa. De gav tvåmålsledning för hemmalaget i den första halvleken. Men inte sista ordet.

Ahmed El-Amrani var påpassligt framme på en lång, lång boll från August Strömberg (!) och han petade in reduceringen som gav nytt hopp till LSK. Då, med bara sekunder kvar, tappade Ahmed Suleiman bollen utanför straffområdet och Simon Alexandersson – som passade fram till 2–0 – satte 3–1.

Repliken i den andra halvleken var signerad Ahmed El-Amrani. En frispark långt ute till vänster slogs av 24-åringen och den letade sig hela vägen in i mål. Möjligen var det en Åtvidabergsförsvarare på den strax före mållinjen. Hur som helst tände målet LSK som var tunga på fasta situationer.

Alexander Mellqvist hade en nick som räddades. Jakob Olsson var nära att komma loss men blev avvinkad för offside ett par gånger.

Åtvidaberg höll ut. Effektiviteten i de avgörande lägena avgjorde i superettans omstart och Ljungskile ligger kvar på 13:e plats då Degerfors (14:e) förlorade hemma mot Örgryte.

Trots att Ljungskile hade bollen mer än sin motståndare och fler skott under matchen var det ÅFF som tog alla poängen.

– Totalt sett gör vi en bra match, vi fick till det som vi ville genom att stänga av deras spel och tvinga dem att slå långt. Det är tillfälligheter när vi går bort oss och det är surt att inte få med oss poäng i dag, tycker Jonas Olsson.