Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petrit Zhubi och Fehim Smajlovic (fjärde och femte spelare från vänster) är uttagna till två landskamper mot Nederländerna. Bild: SIMON HASTEGRD
Petrit Zhubi och Fehim Smajlovic (fjärde och femte spelare från vänster) är uttagna till två landskamper mot Nederländerna. Bild: SIMON HASTEGRD

Åtta från IFK Uddevalla i futsallandslaget

Landskamper mot Nederländerna väntar i förberedelse för VM-kvalet.

Enköping och Uppsala. Det är nästa resmål för det svenska futsallandslaget. I slutet av oktober spelar de två landskamper mot Nederländerna och i truppen finns åtta spelare som tillhör IFK Uddevalla futsal.

Målvakterna Marcus Gerd och Viktor Jansson samt utespelarna Albert Hiseni, Mido, Petrit Zhubi, Kristian Legiec, Fehim Smajlovic och Emilio Rossi är uttagna i 15-mannatruppen.

29 oktober spelas den första matchen i Idrottshuset i Enköping. Dagen efter går matchen i Uppsala och IFU arena. Nästa gång landslaget samlas är i januari då VM-kvalet inleds.

Sedan de senaste matcherna i Gävle, som slutade med två förluster mot Frankrike, har Sveriges assisterande förbundskapten Lars Ternström slutat för att fokusera på sitt jobb som ligaansvarig för SFL – Svenska futsalligan.

– Det är givetvis tråkigt att lämna i detta skede när man ser utvecklingen på spelarna. Jag hoppas kunna hjälpa landslaget igen vid ett senare tillfälle. Jag önskar Matija Dulvat, övriga ledare och spelartruppen all lycka i VM-kvalet och framöver, säger Ternström till Svenska fotbollförbundets hemsida.