FCT-staben. Tor-Arne Fredheim kollegor i Trollhättan, från vänster: Målvaktstränare Ulf Carlsson, assisterande tränarna Robin Östlund och Fredrik Bengtsson.
FCT-staben. Tor-Arne Fredheim kollegor i Trollhättan, från vänster: Målvaktstränare Ulf Carlsson, assisterande tränarna Robin Östlund och Fredrik Bengtsson.

Östlund följer Fredheims fotspår

Efter ett antal år som andretränare bakom Lalo Rojas fick Robin Östlund chansen att assistera Lennart Göransson i division 3. Nu tar han ytterligare ett kliv uppåt.

ANNONS
|

Det var inte bara Fredrik Söderqvist åkte från Uddevalla till Trollhättan för FCT:s första träning. Tränaren Tor-Arne Fredheim har också lockat med sig en tränare från IK Svane.

I Fredheims ledarstab tar en Uddevallabekanting plats. Robin Östlund har assisterat Lennart Göransson i Svane det senaste året och är ny på samma post i FCT.

– Det var smickrande att Tor-Arne hörde av sig. Vi har träffats när han har besökt oss i Svane och det har klaffat bra. FCT har ett klart mål att ta sig uppåt och mycket folk som brinner för klubben. Allt är väldigt proffsigt och det ska bli roligt, säger 30-årige Robin Östlund.

ANNONS

Moderklubben är Oddevold och efter junioråldern gick Östlund vidare till Hogstorp och sedan Svane. Skadorna satte stopp för spelandet och det blev tränarbanan i stället.

Robin Östlund har assisterat Lalo Rojas under fem år i Herrestad och Svane. Nu ska han lära sig av Tor-Arne Fredheims kunskaper – precis som Rojas fick chansen att göra i Ljungskile 2013.

– Det finns många taktiska detaljer att koncentrera sig på som man inte har tid med på lägre nivå. Det ska bli fruktansvärt intressant, säger Östlund som kom överens med sin nya klubb precis före jul.

Ledarstaben i FC Trollhättan består av en trio. Fredrik Bengtsson är assisterande tränare med ansvar för de yngre spelarna, Ulf Carlsson är målvaktstränare och Robin Östlund är assisterande tränare med ansvar för rehabilitering och individuell träning.

Läs mer: Tor-Arne Fredheim testar Fredrik Söderqvist

ANNONS